Stekt falukorv med gräslöksstuvad potatis
Stekt falukorv är klassisk husmanskost och går hem hos de flesta. I det här receptet gör du smarrig gräslöksstuvad potatis till. Falukorv skivas och steks på några minuter i stekpannan. Potatis och gräslök vänds ner i stuvningen som sedan serveras med falukorv och goda grönsaker som tomat och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk smör eller margarin
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 ask färsk gräslök (20 g)
550 g falukorv
1 tsk olja
250 g körsbärstomater
1 hjärtsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 684 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Kommentarer