Stekt falukorv med gräslöksstuvad potatis

78
0
Stekt falukorv med gräslöksstuvad potatis

Stekt falukorv är klassisk husmanskost och går hem hos de flesta. I det här receptet gör du smarrig gräslöksstuvad potatis till. Falukorv skivas och steks på några minuter i stekpannan. Potatis och gräslök vänds ner i stuvningen som sedan serveras med falukorv och goda grönsaker som tomat och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Stekt falukorv med gräslöksstuvad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2 msk
smör eller margarin
2 1/2 msk
vetemjöl
5 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
ask färsk gräslök (20 g)
550 g
falukorv
1 tsk
olja
250 g
körsbärstomater
1
hjärtsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 684 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept