Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt falukorv med gräslöksstuvad potatis

Stekt falukorv är klassisk husmanskost och går hem hos de flesta. I det här receptet gör du smarrig gräslöksstuvad potatis till. Falukorv skivas och steks på några minuter i stekpannan. Potatis och gräslök vänds ner i stuvningen som sedan serveras med falukorv och goda grönsaker som tomat och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i jämnstora bitar och koka den.
  2. Smält matfett i en kastrull. Vispa i mjölet och rör ner mjölken lite i taget. Låt stuvningen sjuda under omrörning några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Finhacka gräslöken. 
  4. Skiva korven och stek den i olja i en medelvarm stekpanna.
  5. Vänd försiktigt ner potatis och gräslök i stuvningen.
  6. Dela tomaterna i halvor. Ansa och skär salladen i bitar. 
  7. Servera korven med gräslöksstuvad potatis, tomater och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ask färsk gräslök (20 g)
  • 550 g falukorv
  • 1 tsk olja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 684 kCal