Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt falukorv med bräserad rödlök

Enkelt, lättlagat och smakfullt är detta recept på stekt falukorv med bräserad rödlök. Den stekta korven tillsammans med tärnad potatis och stekt lök ger dig en uppskattad och härlig vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Hetta upp lite olja i en vid stekpanna eller wok. Stek potatisen i omgångar. Rör då och då, men inte för ofta. Salta och peppra. Ställ in i ugnen.
  3. Skär falukorv i cm-tjocka skivor. Stek dem i omgångar. Varmhåll på ett fat i ugnen.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek dem mjuka i smör utan att de tar färg. Salta och peppra, häll över balsamvinäger och låt koka ihop tills vätskan försvinner.
  5. Lägg korvskivorna på potatisen och toppa med löken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • olja
  • 600 g fryst färdigtärnad potatis
  • salt och peppar
  • 500 g falukorv
  • 2 rödlökar
  • smör
  • 1/2 dl balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?