Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ugnsstekt falukorv med tomat och lök

Tillaga en svensk vardagsklassiker som hela familjen kommer att tycka om. Du skivar mumsig falukorv och stoppar den med tomat och lök och låter sedan krämig ost smälta över skapelsen medan den steks i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på i 225°C.
  2. Skär falukorven i skivor men inte helt igenom. Lägg korven i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Skala och skiva löken. Skölj och skär tomaterna i klyftor.
  4. Stoppa ner lök och tomater i skårorna på korven. Strö över osten.
  5. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpacknigens anvisning.
  7. Servera korven med grönsaker och pasta, en grönsallad är gott att servera till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: ersätt osten med sojabaserad ost.
Gör äggfri: servera med äggfri pasta.

Tips

Blanda osten med lite ströbröd så får korven en vacker och knaprig yta.

Gröna tipset: Koka skivor av kålrot och täck med lök, tomat och ost. Gratinera och servera på samma sätt som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv (max 7%)
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 2 dl ost (max 17%)
  • 280 g fullkornspasta t ex spiraler
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2597 kJ / 624 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer