Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Ingredienser

2 portioner
2 humrar (helst levande Skagerakhummer)
olivolja till stekning

Vaniljbrässerad pumpa

200 g pumpa
smör till stekning
1 vaniljstång
1 kvist färsk rosmarin
1/2 apelsin (skal och lite saft)
salt
peppar

Sås

1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
smör
lite citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hummertoast
Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad