Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka och stek hummern i olivolja. (Spara hummerrenset till såsen.)
  2. Pumpa: Skala och tärna pumpan. Stek i smör, tillsätt vanilj, rosmarin och apelsinskal. Tillsätt apelsinsaft och låt koka in. Salta och peppra.
  3. Sås: Häll hummerrens, vin och hönsbuljong i en kastrull. Låt koka ca en kvart. Sila såsen. Tillsätt smör och värm på lite till. Smaka av med citronsaft.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 humrar (helst levande Skagerakhummer)
  • olivolja till stekning
Vaniljbrässerad pumpa
  • 200 g pumpa
  • smör till stekning
  • 1 vaniljstång
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1/2 apelsin (skal och lite saft)
  • salt och peppar
Sås
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • smör
  • lite citronsaft
Lägg till i inköpslistan