Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Ingredienser

2 portioner
2   humrar (helst levande Skagerakhummer)
olivolja till stekning

Vaniljbrässerad pumpa

200 g  pumpa
smör till stekning
1   vaniljstång
1   kvist färsk rosmarin
1/2   apelsin (skal och lite saft)
salt och peppar

Sås

1 dl  vitt vin
3 dl  hönsbuljong
smör
lite citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummertoast
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga