Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

11
0
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

Skriv ut
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Ingredienser

2 portioner
2
humrar (helst levande Skagerakhummer)
-
olivolja till stekning

Vaniljbrässerad pumpa

200 g
pumpa
-
smör till stekning
1
vaniljstång
1
kvist färsk rosmarin
1/2
apelsin (skal och lite saft)
-
salt och peppar

Sås

1 dl
vitt vin
3 dl
hönsbuljong
-
smör
-
lite citronsaft

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Testa liknande recept