Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

11
0
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Ingredienser

2 portioner
2 humrar (helst levande Skagerakhummer)
olivolja till stekning

Vaniljbrässerad pumpa

200 g pumpa
smör till stekning
1 vaniljstång
1 kvist färsk rosmarin
1/2 apelsin (skal och lite saft)
salt och peppar

Sås

1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
smör
lite citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer