Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bondkakor i cellofan

Bondkakor i cellofan är små, knapriga och delikata kakor som du kan bjuda bort inslagna fint i cellofan eller njuta av själv. Klassiska bondkakor är alltid lika gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smör, socker och sirap kraftigt, gärna i maskin, så att det blir poröst. Finhacka sötmandel.
  3. Rör ner den, vetemjöl och bikarbonat så att det blir en deg. Ta upp på bakbord.
  4. Gör en rulle av degen. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  5. Grädda i ugnen 6-7 minuter. De ska ha fin, gyllenbrun färg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl sötmandel
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bikarbonat
Lägg till i inköpslistan