Bondkakor

106
19
Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Bondkakor

Ingredienser

ca 25-30 kakor
1/2 dl sötmandel (1/2 dl motsvarar 30 g)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
1/2 msk sirap
1 tsk vatten
100 g smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Om du inte vill baka alla kakor på en gång så går det bra att frysa degrullarna. Tina dem i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Maria

2022-08-03

Men WOW vilka kakor! Supergoda! Definitivt min nya favoritkaka😄 Jag ändrade till 1 dl mandel och använde en del till att rulla degrullarna i. Och så körde jag på 1 msk ljus sirap. Avslutade med lite flingsalt. Annars precis som receptet. Fick ihop 35 söta kakor.

Eva

2021-12-08

Kakorna blev både bra o goda. Det är två uppgivna antal kakor. Överst i högra hörnet står att det blir 25-30 kakor och längre ner i texten 60 kakor. Det blir 20-25 kakor.

Ylva

2021-08-31

Blev inte ens hälften så många. Och smuliga. Sen smälte de ihop I ugnen. Så om jag gör receptet igen tar jag nog mer smör och vatten och lägger dem glesare...

Näringsvärde per portion

Energi 128 KJ / 31 kCal
Fett 2 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 3.5 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Bondkakor i cellofan
Skurna pepparkakor
Pepparnötter
Sega kolakakor