Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bondkakor

(72)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Bondkakan är en god kaka med tradition, havre, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Ingredienser

Portioner: 90 st små
  • 1 dl sötmandel (1 dl motsvarar 65 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk sirap
  • 100 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 90 st små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Hacka mandeln. Lägg mjölet i en bunke och blanda det med bikarbonat. Tillsätt socker, sirap, mandel och matfettet skuret i skivor.
  3. Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg.
  4. Dela degen i två delar (för 90 st). Forma till rullar ca 3 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen ett par timmar så går de lättare att skära.
  5. Skär rullarna i knappt 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

För alla

Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Om du inte vill baka alla kakor på en gång så går det bra att frysa degrullarna. Tina dem i kylskåp.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer