Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!
Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Kommentarer
Sofia
2/10/2021Testar baka dessa just nu. Degen blev fin och smidig och det var inga problem att göra rullarna. Jag trodde dock kakorna skulle "flyta ut" något vid bakning, men det gjorde de inte för mig, vilket gjorde att kakorna blev väldigt små. Undrar också hur lång tid degen kan tänkas hålla i frysen på ett ungefär? :)
Anders
12/22/2020Kanon recept! Jag skummade igenom gamla kommentarer och såg till att addera lite mer sirap. Samtidigt såg jag också till att inte ta för mycket mjöl och nötter. Degen blev inte alls smulig, snarare perfekt. Några timmar i kylen viktigt för bra resultat. Jättegoda!
Christina
6/11/2020Jag fick endast ut hälften, så nästa gång dubblar jag receptet