Bondkakor

72
15
Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Skriv ut
Bondkakor

Ingredienser

60 st
0.5 dl
sötmandel (1/2 dl motsvarar 30 g)
2.5 dl
vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
0.5 tsk
bikarbonat
1 dl
strösocker
0.5 msk
sirap
1 tsk
vatten
100 g
smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Om du inte vill baka alla kakor på en gång så går det bra att frysa degrullarna. Tina dem i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Sofia

2/10/2021

Testar baka dessa just nu. Degen blev fin och smidig och det var inga problem att göra rullarna. Jag trodde dock kakorna skulle "flyta ut" något vid bakning, men det gjorde de inte för mig, vilket gjorde att kakorna blev väldigt små. Undrar också hur lång tid degen kan tänkas hålla i frysen på ett ungefär? :)

Anders

12/22/2020

Kanon recept! Jag skummade igenom gamla kommentarer och såg till att addera lite mer sirap. Samtidigt såg jag också till att inte ta för mycket mjöl och nötter. Degen blev inte alls smulig, snarare perfekt. Några timmar i kylen viktigt för bra resultat. Jättegoda!

Christina

6/11/2020

Jag fick endast ut hälften, så nästa gång dubblar jag receptet

Näringsvärde per portion

Energi 128 KJ / 31 kCal
Fett 2 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 3.5 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept