Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi128 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater3.5 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Ersätt mandeln med solrosfrön för bättre miljö. Mandel bör undvikas då det krävs mycket vatten i länder där vatten är en bristvara. Det smakar inte mandel om bondkakor ändå.
Helena
2025-06-27Suoergott
Sonja
2025-02-28Snåla lite med mjölet så är de lättare att rulla. Tips är att baka med saltat smör, då blir de extra goda.
Elsa
2024-12-18