Bondkakor

97
17
Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Skriv ut
Bondkakor

Ingredienser

ca 25-30 kakor
1/2 dl sötmandel (1/2 dl motsvarar 30 g)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
1/2 msk sirap
1 tsk vatten
100 g smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Om du inte vill baka alla kakor på en gång så går det bra att frysa degrullarna. Tina dem i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Ylva

2021-08-31

Blev inte ens hälften så många. Och smuliga. Sen smälte de ihop I ugnen. Så om jag gör receptet igen tar jag nog mer smör och vatten och lägger dem glesare...

Carina

2021-08-25

Jag gjorde enligt receptet men det blev bara 40 kakor.

Sofia

2021-02-10

Testar baka dessa just nu. Degen blev fin och smidig och det var inga problem att göra rullarna. Jag trodde dock kakorna skulle "flyta ut" något vid bakning, men det gjorde de inte för mig, vilket gjorde att kakorna blev väldigt små. Undrar också hur lång tid degen kan tänkas hålla i frysen på ett ungefär? :)

Näringsvärde per portion

Energi 128 KJ / 31 kCal
Fett 2 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 3.5 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept