Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hemgjord mandelkonfekt

Recept på hemgjord mandelkonfekt att ha som godis och servera exempelvis vid jul. Du gör konfekten av sötmandel, bittermandel, mjöl, grädde, florsocker och valfri hushållsfärg. Sött och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala mandlarna. Mal dem i mandelkvarn.
  2. Rör ner mjölet i grädden i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden. Den ska samla sig till en klimp som släpper kastrullkanten. Ta från värmen och låt kallna.
  3. Arbeta in florsocker och malda mandlar i degen.
  4. Dela upp massan i 3 lika stora bitar (för 50 st). Färga alla eller några av delarna med exempelvis gul, röd eller grön hushållsfärg, eller ev någon med kakao (det ger även smak).
  5. Kavla ut var och en av bitarna. Lägg dem ovanpå varandra och ta ut figurer med små mått eller skär dem i sneda fyrkanter.

För alla

Mandelkonfekten är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.

Tips

Konfektbitarna kan också doppas till hälften i smält choklad.

Ingredienser

Portioner: 50 stycken
  • 100 g sötmandel
  • 6 bittermandlar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 5 dl florsocker
  • hushållsfärg eller kakao att färga med
Lägg till i inköpslistan