Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkanderade mandlar

Mumsiga kanderade mandlar som du kan servera i små söta strutar som du har gjort själv. De knapriga mandlarna blir fenomenala med den lite syrliga smaken av citron i kanderingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt koka ca 1 minut på medelvärme. Rör hela tiden så smeten inte bränner.
  3. Tillsätt mandlar och citronskal och blanda väl. Häll ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt. Flytta mandlarna så att inga ligger direkt intill varandra.
  4. Ställ in mandlarna i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna och bryt loss mandlarna från varandra. Förvara i tät burk.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och smör mot mjölkfritt margarin.

Tips

Gör egna små strutar av mönstrat papper och knyt ett vackert band om. Perfekt att servera mandlarna i och utmärkt om gästerna behöver lite färdkost på väg hem.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vispgrädde
  • 200 g sötmandel
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?