Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojastekt minutbiff med mango och koriandersalsa

Rätten är en explosion i smaker och dofter. Den möra sojastekta minutbiffen gifter sig perfekt med den goda salsan gjord på aromatisk, söt mango, krispig gurka, koriander, het röd peppar och frisk lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skala mangon och skär den och gurkan i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar. Toppa med korianderblad.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Minutbiff: Skala och riv ingefäran. Blanda den med honung, soja och vatten. Strimla och stek biffen i oljan i en stekpanna på högsta värme någon minut. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera minutbiffen med salsan och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Salsa
  • 1 mango
  • 1/2 gurka
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 4 port ris
Minutbiff
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • ca 500 g minutbiff
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2038 kJ / 487 kCal