Pärlcouscoussallad med kryddstekt minutbiff

14
2
Pärlcouscoussallad med kryddstekt minutbiff

Njut av denna utsökta biff med smak av kryddor som paprika, kanel och chili. Kombinera med en härlig sallad med ingredienser som sojabönor och läcker pärlcouscous. Servera den kryddiga biffen tillsammans med pärlcouscoussallad och en svalkande vitlöksyoghurt vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Pärlcouscoussallad med kryddstekt minutbiff

Ingredienser

4 portioner
4 port pärlcouscous
2 kycklingbuljongtärningar

Yoghurt

1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt och peppar
1/2 msk olivolja

Sallad

250 g frysta sojabönor
1 rödlök
1/2 msk olivolja
65 g babyspenat

Minutbiff

1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm kanel
2 krm chilipulver
ca 600 g minutbiff
1 msk olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Redaktionen

2017-04-03

Hej Sabina! Tack för dina synpunkter. Tar dem vidare till våra kockar. Tråkigt att behöva slänga maten :( Hälsningar Michelle

Sabina

2017-03-29

Receptet i sig är gott men dessa minutbiffar är fruktansvärt sega och sist fick vi kasta för det gick verkligen inte att tugga, tyvärr inte första gången!! Tycker ni borde skippa detta kött.

Näringsvärde per portion

Energi 2838 KJ / 678 kCal
Fett 20.7 g
Salt 4.26 g
Kolhydrater 67 g
Protein 51.2 g
Läs mer om näringsvärden