Stekt biff med löksky och råstekt potatis

7
1
Stekt biff med löksky och råstekt potatis

Stekt biff med löksky och råstekt potatis är en riktig klassiker – gott och enkelt är det också! Låt biffen ligga framme en stund och torka av det med lite hushållspapper innan det är dags för stekning. Stek biffen på hög värme och ös köttet under tiden så får det fantastisk smak. Servera med råstekt potatis och en sallad. Vardagsmat när den är som bäst!

Stekt biff med löksky och råstekt potatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

8 - 10 skivade potatisar
3 msk flytande matfett
1/2 dl hackad persilja
salt och svartpeppar

Löksky

4 grovt skivade gula lökar
3 msk flytande matfett
1 fondgelé (kött)
2 dl vatten
salt och peppar
en nypa socker

Biff

2 msk flytande matfett
4 skivor biff (à 150)
salt och svartpeppar

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Milda Kockens val.

Gör så här

Tips

Ta fram biffen i god tid och torka av med papper.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ronda

2021-05-05

Vilket kött ska man använda ??

Redaktionen ICAse

2021-05-05

Hej Ronda! Det är skivad biff (ryggbiff) från nötkött du ska använda. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2409 KJ / 577 kCal
Fett 30 g
Salt 2.64 g
Kolhydrater 36 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden