Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt biff med löksky och råstekt potatis

Stekt biff med löksky och råstekt potatis är en riktig klassiker – gott och enkelt är det också! Låt biffen ligga framme en stund och torka av det med lite hushållspapper innan det är dags för stekning. Stek biffen på hög värme och ös köttet under tiden så får det fantastisk smak. Servera med råstekt potatis och en sallad. Vardagsmat när den är som bäst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Stek potatisskivorna i matfettet tills de är gyllengula och mjuka ca 5 - 10 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med persilja, salt och peppar.
  2. Löksky: Stek löken gyllengul i matfettet på medelvärme ca 10 minuter. Tillsätt fond och vatten, koka upp och låt puttra någon minut under lock. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  3. Biff: Värm matfettet i en panna på hög värme, krydda köttet med salt och peppar.
  4. Lägg i köttbiten, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt.  Använd en sked och ös köttet under stekningen. Stek köttet ca 2 minuter per sida. Låt vila någon minut innan servering.
  5. Till servering: Servera biffen med löksky, råstekt potatis och en sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Milda Kockens val.

Tips

Ta fram biffen i god tid och torka av med papper.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 10 skivade potatisar
  • 3 msk flytande matfett
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och svartpeppar
Löksky
  • 4 grovt skivade gula lökar
  • 3 msk flytande matfett
  • 1 fondgelé (kött)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • en nypa socker
Biff
  • 2 msk flytande matfett
  • 4 skivor biff (à 150)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 577 kCal