Stekt biff med löksky och råstekt potatis
Stekt biff med löksky och råstekt potatis är en riktig klassiker – gott och enkelt är det också! Låt biffen ligga framme en stund och torka av det med lite hushållspapper innan det är dags för stekning. Stek biffen på hög värme och ös köttet under tiden så får det fantastisk smak. Servera med råstekt potatis och en sallad. Vardagsmat när den är som bäst!
Ingredienser
4 portioner
Potatis
8 - 10 skivade potatisar
3 msk flytande matfett
1/2 dl hackad persilja
salt och svartpeppar
Löksky
4 grovt skivade gula lökar
3 msk flytande matfett
1 1/2 msk köttfond eller fondgelé (1 1/2 msk fond motsvarar 1 fondgelé)
2 dl vatten
salt och peppar
en nypa socker
Biff
2 msk flytande matfett
4 skivor biff (à 150)
salt och svartpeppar
Till servering
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild från Milda Kockens val.
Gör så här
Tips
Ta fram biffen i god tid och torka av med papper.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 577 kCal
Fett30 g
Salt2.64 g
Kolhydrater36 g
Protein38 g
Kommentarer
Varför skriver ni fondgelé (kött) i receptet, när det inte finns att köpa på ICA? I andra recept skriver ni också fondgelé med grönsakssmak. Är det vanlig koncentrerad fond ni menar eller? Lars
Lars
2023-03-24Hej Lars! Tack för din fråga. Du kan alltid fråga din ICA-handlare om de kan ta in produkten i sitt sortiment. Men vi har även uppdaterat ingrediensen. Det går lika bra med flytande köttfond men då behöver man 1 1/2 msk. Lycka till och hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-05Vilket kött ska man använda ??
Ronda
2021-05-05Hej Ronda! Det är skivad biff (ryggbiff) från nötkött du ska använda. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-05