Stekt biff med tomatsallad och potatisklyftor
Bjud på en härligt saftig biff till helgen. För att få köttet perfekt är det viktigt att det inte åker ner i pannan direkt från kylskåpet utan får ligga i rumstemperatur en stund innan det steks. Låt även köttet vila en stund innan servering. Servera med en god tomatsallad och potatisklyftor.
Ingredienser
4 portioner
Potatisklyftor
10 st klyftade potatisar med skal
3 msk flytande matfett
salt och peppar
grovhackade timjankvistar
Tomatsallad
1 msk vinäger
2 msk olivolja
300 g körsbärstomater
2 salladslökar
salt och peppar
Biff
3 msk flytande matfett
2 skivor biff (à 300g)
salt och svartpeppar
timjankvistar
vitlöksklyftor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett. Byt ut crème fraiche mot smaksatt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med lite finhackad chili och paprika eller ajvar relish.
Recept och bild från Milda Kockens val.
Gör så här
Tips
Ta fram biffen i god tid innan den ska stekas och torka av köttet med lite papper.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 564 kCal
Fett30 g
Salt2.23 g
Kolhydrater34 g
Protein37 g
Kommentarer