Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Stekt biff med tomatsallad och potatisklyftor

Bjud på en härligt saftig biff till helgen. För att få köttet perfekt är det viktigt att det inte åker ner i pannan direkt från kylskåpet utan får ligga i rumstemperatur en stund innan det steks. Låt även köttet vila en stund innan servering. Servera med en god tomatsallad och potatisklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda med matfett, salt, peppar och timjan. Ugnsrosta ca 30 minuter.
  3. Sallad: Blanda vinäger och olivolja i en skål. Dela tomaterna, hacka salladslöken och vänd i dem i vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Biff: Värm matfettet i en panna på hög värme.
  5. Smaksätt köttet med lite salt och nymald svartpeppar, lägg i köttbitarna, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt. Tillsätt hela vitlöksklyftor och kvistar av timjan för extra smak. Använd en sked och ös köttet under stekningen. Stek köttet ca 3 minuter per sida.
  6. Sänk ugnsvärmen till 125°C och efterstek köttet tills innertemperaturen visar 54-56°C (för medium rare). Låt vila ett par minuter innan servering.
  7. När köttet vilar sätt in potatisen i ugnen så den håller sig varm.
  8. Skär upp köttet i skivor och servera med tillbehören.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett. Byt ut crème fraiche mot smaksatt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med lite finhackad chili och paprika eller ajvar relish.

Recept och bild från Milda Kockens val.

Tips

Ta fram biffen i god tid innan den ska stekas och torka av köttet med lite papper.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatisklyftor
  • 10 st klyftade potatisar med skal
  • 3 msk flytande matfett
  • salt och peppar
  • grovhackade timjankvistar
Tomatsallad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • salt och peppar
Biff
  • 3 msk flytande matfett
  • 2 skivor biff (à 300g)
  • salt och svartpeppar
  • timjankvistar
  • vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 564 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer