Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ångbåtsbiff

Ett delikat recept på ångbåtsbiff som är Upplands traditionella landskapsrätt. Du gör biffen av bland annat rödlök, smör, buljong och biff. Servera den saftiga biffen med hackad persilja och kokt potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar.
  2. Stek löken på medelvärme i 1/3 smör ca 5 minuter, tills den är glansig och lätt brynt.
  3. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop 4-5 minuter.
  4. Krydda biffarna med salt och peppar på båda sidor. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida i resten av smöret.
  5. Koka upp löken och skeda den över biffarna. 
  6. Till servering: strö hackad persilja över och servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödlökar
  • 3 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 skivor utskuren biff (à 150 g)
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • 2 msk hackad persilja
  • ev kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?