Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff Provencale med tomater

Ett härligt franskt recept på Biff Provencale med tomater, som passar bra att servera till fest. Du gör rätten av bland annat bakpotatisar, biff, vitlök, tomat, cream cheese och timjan. Enkelt och festligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Ringla över lite av oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda resten av oljan med skalad hackad vitlök. Skär tomaterna i halvor, lägg dem på plåten tillsammans med potatisen. Pensla potatisskivorna och tomaterna med vitlöksoljan. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller till allt fått fin färg.
  4. Blanda cream cheese med hackad timjan, rivet apelsinskal, salt och peppar efter smak.
  5. Stek köttet i en stekpanna med olja ca 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58°C.
  6. Servera med potatis, tomater, haricots verts och cream cheese.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri sojamjukost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 bakpotatisar
  • ca 600 g utskuren biff
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 200 g cream cheese
  • färsk timjan
  • apelsin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?