Stekt aubergine med citron och paprika

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stekt aubergine med citron och paprika

En underbar sallad som du kommer vilja bjuda på igen. Auberginen får suga åt sig olivolja och salt och steks tills de blir gyllenbruna. Därefter blandas auberginen med grillad paprika, vitlöksklyftor och citronjuice och blir suveränt god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Stekt aubergine med citron och paprika

Ingredienser

6 portioner
800 g aubergine
2 tsk salt
1/2 dl jungfruolivolja
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
juicen av 1 citron
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
100 g smulad fetaost (om önskas)

Gör så här

00:30:00
00:03:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Super gott!

    Ines

  • Aubergine kan med fördel skivas och lägga på plåt och in i ugn i stället för stekas då aubergine suger upp allt fett från stekpannan.

    Elisabet

  • Grillad augergine står det som rubrik i receptet. När man sedan läser anvisningarna ska man steka auberginen. Paprikan däremot ska grillas i ugnen. Fel rubrik eller dåliga anvisningar? Är inte så förtjust i stekta grönsaker - det går åt mycket olja vid stekning i jämförelse med grillning.

    Eva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl fetaost.
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett12 g
Salt2.78 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Moussaka med potatis och feta
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Auberginekompott
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Baba ganoush med mynta och chili
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad