Moussaka med oliver och feta
Denna vegetariska moussaka baserad på potatis och aubergine är smaksatt med oliver och fetaost, vilket ger gratängen en fin smak. Blir en härlig höstmiddag tillsammans med en god grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g potatis
3 msk olivolja
2 paket pastasås med basilika (à 390 g)
2 msk tomatpuré
2 dl svarta urkärnade oliver
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer (à 300 g)
200 g fetaost att smula över
Yoghurtblandning
3 dl mild naturell yoghurt
3 ägg
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 608 kCal
Fett37 g
Salt6 g
Kolhydrater41 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och väldigt gott! En stor favorit hos oss 😊
Christelle
2024-08-19Den här gillade vi jättemycket! Och bra recept som man kan variera (mer örtkryddor i vårt fall). Toppen att göra en stor sats och frysa in portioner samt ha det klart till senare i veckan :-). Tyckte även om yoghurt-/äggtäcket som variation till bechamelsås.
Elizabeth
2023-04-10Jättegod! En återkommande favorit 😀👌🏻
Johanna
2021-04-09