Moussaka med oliver och feta

22
4
Moussaka med oliver och feta

Denna vegetariska moussaka baserad på potatis och aubergine är smaksatt med oliver och fetaost, vilket ger gratängen en fin smak. Blir en härlig höstmiddag tillsammans med en god grönsallad.

Moussaka med oliver och feta

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g potatis
3 msk olivolja
2 paket pastasås med basilika (à 390 g)
2 msk tomatpuré
2 dl svarta urkärnade oliver
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer (à 300 g)
200 g fetaost att smula över

Yoghurtblandning

3 dl mild naturell yoghurt
3 ägg
1 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen i övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Lite feta kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut fetaosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Johanna

2021-04-09

Jättegod! En återkommande favorit 😀👌🏻

Ann

2020-05-02

Mycket god! Kryddade lite extra med kanel och chilli flakes.

Olov

2020-04-13

Fantastiskt gott, salt, smakrikt. Saknar inte köttfärsen alls.

Näringsvärde per portion

Energi 2543 KJ / 608 kCal
Fett 37 g
Salt 6 g
Kolhydrater 41 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden