Grillad aubergine med grekisk sallad och tzatziki
Härligt recept för vegogrillen med grillad aubergine, en klassisk grekisk fetaostsallad och självklart tzatziki - den grekiska röran som de flesta av oss inte kan få nog av. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt om du serverar med ett gott bröd!
Ingredienser
4 portioner
Tzatziki
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
salt
Aubergine
2 auberginer
1 msk olja
2 dl ajvar relish
Sallad
1 rödlök
2 tomater
1 paprika
150 g fetaost
1/2 kruka oregano
1 dl kalamataoliver
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Till servering
grillat libabröd eller pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Turkisk yoghurt är lite lösare i konsistensen än den grekiska. Till tzatziki fungerar den grekiska bäst, tycker jag.
Bo arne
2017-07-03