Grillad aubergine med grekisk sallad och tzatziki

4
1
Grillad aubergine med grekisk sallad och tzatziki

Härligt recept för vegogrillen med grillad aubergine, en klassisk grekisk fetaostsallad och självklart tzatziki - den grekiska röran som de flesta av oss inte kan få nog av. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt om du serverar med ett gott bröd!

Skriv ut
Grillad aubergine med grekisk sallad och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Tzatziki

1
gurka
1
vitlöksklyfta
2 dl
turkisk yoghurt (10 %)
-
salt

Aubergine

2
auberginer
1 msk
olja
2 dl
ajvar relish

Sallad

1
rödlök
2
tomater
1
paprika
150 g
fetaost
1/2
kruka oregano
1 dl
kalamataoliver
1 msk
rödvinsvinäger
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Till servering

grillat libabröd eller pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ och fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Bo arne

2017-07-03

Turkisk yoghurt är lite lösare i konsistensen än den grekiska. Till tzatziki fungerar den grekiska bäst, tycker jag.

Testa liknande recept