Stekpannebröd med ägg och yoghurt
Att starta dagen med att baka eget bröd behöver inte vara så komplicerat! Med stekpannebröd får du rykande färskt bröd på morgonen i ett kick – ät tillsammans med ett stekt ägg och yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Stekpannebröd
3 dl vetemjöl
3 krm salt
1 tsk torkad oregano
1 msk olja
1 dl matyoghurt (10%)
2 - 4 msk kallt vatten
4 ägg
1 msk smör eller olja
salt
svartpeppar
Till servering
1 dl matyoghurt (10%)
2 dl plockade örter (t ex mynta, koriander och dill)
srirachasås
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj olja och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj olja och byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Tips
Använd färdiga tortillabröd eller libabröd för en snabb variant.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1461 KJ / 349 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g
Kommentar
Testade att göra med Urtekrams glutenfria fibermix och med lite socker och bakpulver i då vi ville ha det som ett naanbröd. Behövs kanske bara 2-2,5 dl mix istället för 3 dl vetemjöl. Och så tog vi lite vitlök och persilja istället för oregano. Enkelt och gott. Det blev ju såklart inte som ett äkta naan men det passade verkligen superbra till maten. Tack för ett bra recept att mixtra lite med.
Rebecca
2021-09-07