Stekpannebröd med ägg och yoghurt

6
1
Stekpannebröd med ägg och yoghurt

Att starta dagen med att baka eget bröd behöver inte vara så komplicerat! Med stekpannebröd får du rykande färskt bröd på morgonen i ett kick – ät tillsammans med ett stekt ägg och yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Stekpannebröd med ägg och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Stekpannebröd

3 dl
vetemjöl
3 krm
salt
1 tsk
torkad oregano
1 msk
olja
1 dl
matyoghurt (10%)
2 - 4 msk
kallt vatten
4
ägg
1 msk
smör eller olja
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

1 dl
matyoghurt (10%)
2 dl
plockade örter (t ex mynta, koriander och dill)
-
srirachasås

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj olja och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj olja och byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Tips

Använd färdiga tortillabröd eller libabröd för en snabb variant.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Rebecca

2021-09-07

Testade att göra med Urtekrams glutenfria fibermix och med lite socker och bakpulver i då vi ville ha det som ett naanbröd. Behövs kanske bara 2-2,5 dl mix istället för 3 dl vetemjöl. Och så tog vi lite vitlök och persilja istället för oregano. Enkelt och gott. Det blev ju såklart inte som ett äkta naan men det passade verkligen superbra till maten. Tack för ett bra recept att mixtra lite med.

Näringsvärde per portion

Energi 1461 KJ / 349 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept