Stekpannebröd med ägg och yoghurt

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Stekpannebröd med ägg och yoghurt

Att starta dagen med att baka eget bröd behöver inte vara så komplicerat! Med stekpannebröd får du rykande färskt bröd på morgonen i ett kick – ät tillsammans med ett stekt ägg och yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Stekpannebröd med ägg och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Stekpannebröd

3 dl vetemjöl
3 krm salt
1 tsk torkad oregano
1 msk olja
1 dl matyoghurt (10%)
2 - 4 msk kallt vatten
4 ägg
1 msk smör eller olja
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl matyoghurt (10%)
2 dl plockade örter (t ex mynta, koriander och dill)
srirachasås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Testade att göra med Urtekrams glutenfria fibermix och med lite socker och bakpulver i då vi ville ha det som ett naanbröd. Behövs kanske bara 2-2,5 dl mix istället för 3 dl vetemjöl. Och så tog vi lite vitlök och persilja istället för oregano. Enkelt och gott. Det blev ju såklart inte som ett äkta naan men det passade verkligen superbra till maten. Tack för ett bra recept att mixtra lite med.

Rebecca

2021-09-07

Näringsvärde per portion

Energi1461 KJ / 349 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Snabb couscous bowl med ägg och avokado
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelett med makrill, chilisås och rostad lök
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brioche med ost och örter
Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fougasse
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkla bagels
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga