Baka en variant av det italienska matbrödet focaccia i miniformat. De fluffiga små bröden toppas med lagrad ost och en smakrik örtolja och är utmärkta att servera som tillbehör till sallad och soppa eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per minifocaccia på 24 st och på brödets torrvikt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man göra degen dagen före och ha den i kylen tills det är dags att baka ut och grädda? Eller går det att baka ut bröden och lägga dem på en plåt, förvara i kyl och dagen efter grädda dem?
Eva
2023-06-27Hej Eva! Eftersom vi inte har provat kalljäsen degen så vågar vi inte lova att det går men det kan det funka. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur du gjorde och hur bröden blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Fantastiskt gott bröd. Perfekt till buffén eller som tillbehör till vilken rätt som helst. Degen blir bäst om den bearbetas länge.
Britt-mari
2023-06-24