Minifocaccia med örtolja och ost

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Minifocaccia med örtolja och ost

Baka en variant av det italienska matbrödet focaccia i miniformat. De fluffiga små bröden toppas med lagrad ost och en smakrik örtolja och är utmärkta att servera som tillbehör till sallad och soppa eller på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Minifocaccia med örtolja och ost

Ingredienser

24 bröd
25 g  färsk jäst
5 dl  fingervarmt vatten (37°C)
11 - 12 dl  vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
1 dl  olivolja
3 tsk  salt
2 dl  lagrad riven ost
1 tsk  flingsalt

Örtolja

1 dl  olivolja
2 dl  blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
2 krm  salt

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per minifocaccia på 24 st och på brödets torrvikt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt bra! Mina blev lite stora. Lagt i frysen och kan ta upp och värma på vid behov. Gillar mycket, de här gör jag om.

Mona

2024-03-15

Kan man göra degen dagen före och ha den i kylen tills det är dags att baka ut och grädda? Eller går det att baka ut bröden och lägga dem på en plåt, förvara i kyl och dagen efter grädda dem?

Eva

2023-06-27

Hej Eva! Eftersom vi inte har provat kalljäsen degen så vågar vi inte lova att det går men det kan det funka. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur du gjorde och hur bröden blev. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-29

Fantastiskt gott bröd. Perfekt till buffén eller som tillbehör till vilken rätt som helst. Degen blir bäst om den bearbetas länge.

Britt-mari

2023-06-24

Näringsvärde per portion

Energi777 KJ / 186 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med ramslök
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med vindruvor och rosmarin
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med getost och rosmarin
Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga