Minifocaccia med örtolja och ost
Baka en variant av det italienska matbrödet focaccia i miniformat. De fluffiga små bröden toppas med lagrad ost och en smakrik örtolja och är utmärkta att servera som tillbehör till sallad och soppa eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
24 bröd
25 g färsk jäst
5 dl fingervarmt vatten (37°C)
11 - 12 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
1 dl olivolja
3 tsk salt
2 dl lagrad riven ost
1 tsk flingsalt
Örtolja
1 dl olivolja
2 dl blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per minifocaccia på 24 st och på brödets torrvikt.
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Riktigt bra! Mina blev lite stora. Lagt i frysen och kan ta upp och värma på vid behov. Gillar mycket, de här gör jag om.
Mona
2024-03-15Kan man göra degen dagen före och ha den i kylen tills det är dags att baka ut och grädda? Eller går det att baka ut bröden och lägga dem på en plåt, förvara i kyl och dagen efter grädda dem?
Eva
2023-06-27Hej Eva! Eftersom vi inte har provat kalljäsen degen så vågar vi inte lova att det går men det kan det funka. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur du gjorde och hur bröden blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Fantastiskt gott bröd. Perfekt till buffén eller som tillbehör till vilken rätt som helst. Degen blir bäst om den bearbetas länge.
Britt-mari
2023-06-24