Kuvertbröd med örter
![Kuvertbröd med örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63876/cf_259/kuvertbrod_med_orter.jpg)
Kuvertbröd blir ännu trevligare när de som här bakas i muffinsformar och smaksätts med hackade örter. Ett tips är att göra två varianter samtidigt, med och utan örter.
![Kuvertbröd med örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63876/cf_259/kuvertbrod_med_orter.jpg)
Ingredienser
20 st
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
100 g smör eller margarin
2 tsk socker
1 tsk salt
25 g jäst
3 dl kall mjölk
1 ägg
Fyllning
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl hackade, blandade örter t ex persilja, rosmarin och timjan
Till ev. pensling
1 ägg
För alla
Bröden innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 20 st bröd.
Näringsberäkningen är beräknad per styck.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi694 KJ / 166 kCal
Fett8.3 g
Kolhydrater18.5 g
Protein4 g
Kommentarer