Kuvertbröd med örter

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Kuvertbröd med örter

Kuvertbröd blir ännu trevligare när de som här bakas i muffinsformar och smaksätts med hackade örter. Ett tips är att göra två varianter samtidigt, med och utan örter.

Kuvertbröd med örter

Ingredienser

20 st
8 dl  vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
100 g  smör eller margarin
2 tsk  socker
1 tsk  salt
25 g  jäst
3 dl  kall mjölk
1   ägg

Fyllning

75 g  smör eller margarin
2 1/2 dl  hackade, blandade örter t ex persilja, rosmarin och timjan

Till ev. pensling

1   ägg

För alla

Bröden innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 20 st bröd.
Näringsberäkningen är beräknad per styck.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi694 KJ / 166 kCal
Fett8.3 g
Kolhydrater18.5 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsmuffins med solroskärnor
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.5 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantbröd
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga