Omelett med makrill, chilisås och rostad lök
Den asiatiska chilisåsen och en burk rostad lök är perfekta räddare i kylen när man snabbt behöver extra knorr på maten. Från skafferiet hämtar du en burk makrill i tomatsås. Sedan svänger du ihop omelett och toppar med de tre kökshjältarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
1 portion
3 ägg
1 krm salt
1 msk smält smör
1 burk makrill (i tomatsås à 125 g)
1 tsk srirachasås
1/2 - 1 msk rostad lök
1 msk crème fraiche
hackade örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 685 kCal
Fett55.7 g
Salt3.58 g
Kolhydrater9.5 g
Protein37.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och snabb lunch om man inte är kräsen.. Men smakkombinationerna gifte sig inte så jättebra faktiskt
Olivia
2024-11-26Inte alls bra...
Robert
2024-05-11