Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Omelett med makrill, chilisås och rostad lök

Den asiatiska chilisåsen och en burk rostad lök är perfekta räddare i kylen när man snabbt behöver extra knorr på maten. Från skafferiet hämtar du en burk makrill i tomatsås. Sedan svänger du ihop omelett och toppar med de tre kökshjältarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa upp ägg med salt.
  2. Smält smör i en stekpanna. Häll i äggen och stek omeletten. Lägg makrill i tomatsås i mitten och toppa med srirachasås, rostad lök och crème fraiche. Strö över hackade örter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Vill du boosta omeletten ännu mer? Riv över ost. Eller bjud med kokt ris/quinoa.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk smält smör
  • 1 burk makrill (i tomatsås à 125 g)
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 msk rostad lök
  • 1 msk crème fraiche
  • hackade örter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2868 kJ / 685 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer