Omelett med makrill, chilisås och rostad lök

13
0
Omelett med makrill, chilisås och rostad lök

Den asiatiska chilisåsen och en burk rostad lök är perfekta räddare i kylen när man snabbt behöver extra knorr på maten. Från skafferiet hämtar du en burk makrill i tomatsås. Sedan svänger du ihop omelett och toppar med de tre kökshjältarna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Omelett med makrill, chilisås och rostad lök

Ingredienser

1 portioner
3 ägg
1 krm salt
1 msk smält smör
1 burk makrill (i tomatsås à 125 g)
1 tsk srirachasås
1/2 - 1 msk rostad lök
1 msk crème fraiche
hackade örter

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Vill du boosta omeletten ännu mer? Riv över ost. Eller bjud med kokt ris/quinoa.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2868 KJ / 685 kCal
Fett 55.7 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 9.5 g
Protein 37.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden