Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Brioche med ost och örter

Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i en bunke till en köksmaskin med degkrok. Blanda ner smöret lite i taget och kör degen tills den är glansig och smidig, ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  2. Lägg degen på en mjölad bänk. Dela i 2 bitar (för 2 bröd). Kavla ut till en ca 30 x 20 cm stor platta.
  3. Fyllning: Strö på ost och örter och rulla ihop. Dela rullen längsmed och snurra sedan bitarna runt varandra. Gör likadant med den andra biten. Lägg i varsin smord rund form ca 20 cm i diameter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen 40–50 minuter. Låt svalna lite.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 5 ägg
  • 25 g färsk jäst
  • 7 1/2 dl vetemjöl (à 450 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • ägg till pensling
Fyllning
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 dl hackade örter (t ex persilja och basilika)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer