Brioche med ost och örter

Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat
11
Brioche med ost och örter

Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Brioche med ost och örter

Ingredienser

2 bröd
5 ägg
25 g färsk jäst
7 1/2 dl vetemjöl (à 450 g)
1 1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
ägg till pensling

Fyllning

2 dl riven lagrad ost
3 dl hackade örter (t ex persilja och basilika)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Nu är det dags igen! Supergott bröd. Har bakat det i flera år och det gör alltid succé

Caroline

2024-12-22

Undrar också om jästen inte ska blandas med någon vätska först?

Emelia

2023-12-07

Hej Emelia! Det går bra att göra som det står angivet i receptet. Jästen behöver inte blandas ut i vätska först. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-11

Är det tänkt att jästen ska blandas utan degvätska? Gjorde enligt recept och jäste degen över natten men degen lyfte sig inte alls till morgonen.

Jesper

2022-12-15

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd och på torrviken på brödet.
Energi9202 KJ / 2199 kCal
Fett135 g
Salt8 g
Kolhydrater190 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med ost och valnötter
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fougasse
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksbröd med rosmarin och ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga