Brioche med ost och örter

16
6
Brioche med ost och örter

Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Brioche med ost och örter

Ingredienser

2 bröd
5 ägg
25 g färsk jäst
7 1/2 dl vetemjöl (à 450 g)
1 1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
ägg till pensling

Fyllning

2 dl riven lagrad ost
3 dl hackade örter (t ex persilja och basilika)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bröd och på torrviken på brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

2021-12-12

Jag har bakat enligt detta recept många år. Toppenbra o frysa går utmärkt

Charlotta

2021-12-04

Fungerar det bra att frysa brödet?

Elena

2021-01-06

Detta är underbart recept. Bakar några år i sträck till julafton och det är uppskattat av familjen och gäster. Formar inte som kransar utan limpor och lägger dem i brödformar - så blir de säkert fina. Mitt tips: låta limporna jäsa i en stängt kall ugn där placeras en plåt fylld med väldigt varmt vatten (under formar med brödet). Denna ånga ger värme och förhindrar uttorkning (läst speciellt om brioche jäsning, den typ av degen jäser långsamt pga mycket smör/ägg i). Frysta Icas persilja och basilika fungerar också! Tack ICA för detta recept!

Näringsvärde per portion

Energi 9202 KJ / 2199 kCal
Fett 135 g
Salt 8 g
Kolhydrater 190 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Krämbulle
Rabarberbulle