Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2018
Kommentarer
Elena
1/6/2021Detta är underbart recept. Bakar några år i sträck till julafton och det är uppskattat av familjen och gäster. Formar inte som kransar utan limpor och lägger dem i brödformar - så blir de säkert fina. Mitt tips: låta limporna jäsa i en stängt kall ugn där placeras en plåt fylld med väldigt varmt vatten (under formar med brödet). Denna ånga ger värme och förhindrar uttorkning (läst speciellt om brioche jäsning, den typ av degen jäser långsamt pga mycket smör/ägg i). Frysta Icas persilja och basilika fungerar också! Tack ICA för detta recept!
Helena
12/17/2020Dela rullen längsmed? Betyder det att jag ska få två 30 cm rullar? Ska de sitta ihop i toppen?
Redaktionen ICAse
12/22/2020Hej Helena! Ja precis du delar rullen längsmed och får två 30 cm rullar. Sen upprepar du med nästa deg (receptet blir ju två bröd). Du kan nypa ihop den i "toppen" och sen snurra så är det lite enklare. Hoppas detta hjälper. Hälsningar Ulrika
Lanja
12/20/2018Det verkar vara ett gott bröd. Har någon testat i större form, ex 24 cm? Jag har tyvärr ingen form i den storleken som rekommenderas på receptet. kan man använda 24 cm form? Tack!
Redaktionen ICAse
12/25/2018Hej Lanja! Det ska gå bra att använda din form på 24 cm också. Hälsningar Michelle