Brioche med ost och örter
Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
2 bröd
5 ägg
25 g färsk jäst
7 1/2 dl vetemjöl (à 450 g)
1 1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
ägg till pensling
Fyllning
2 dl riven lagrad ost
3 dl hackade örter (t ex persilja och basilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd och på torrviken på brödet.
Energi9202 KJ / 2199 kCal
Fett135 g
Salt8 g
Kolhydrater190 g
Protein52 g
Kommentarer
Undrar också om jästen inte ska blandas med någon vätska först?
Emelia
2023-12-07Hej Emelia! Det går bra att göra som det står angivet i receptet. Jästen behöver inte blandas ut i vätska först. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Är det tänkt att jästen ska blandas utan degvätska? Gjorde enligt recept och jäste degen över natten men degen lyfte sig inte alls till morgonen.
Jesper
2022-12-15Väldigt gott bröd. Vi bakade på dinkel. Men se upp med tiden. 40-50 min var för länge för varmluftsugn. (Vi bakade detta utifrån den aktuella buffé-tidningen i pappersformat. Jag gick in på nätet för att se om det fanns en bättre beskrivning på hur bröden ska vridas. Det var nämligen lite knepigt). Rekommenderar detta vackra goda bröd
Anna
2022-11-30