Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Steklök i örtig sås

Härliga och snabblagade steklökar i örtsås med vitt vin, crème fraiche, basilika, timjan och oregano. Passar utmärkt som tillbehör med potatis och pannbiffar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala steklöken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna på medelstark värme tills den börjar mjukna.
  2. Tillsätt crème fraiche, vin och vatten och låt koka ihop.
  3. Rör i de hackade örterna och smaka av med socker, salt och vitpeppar. Servera steklöken till pannbiff eller järpar. Potatis och kokta morotsstrimlor passar bra till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 steklökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackade örter t ex basilika, timjan, oregano
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer