Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta
Denna härliga kyckling blir extra saftig i lergryta, men det går att använda en vanlig gryta också. Servera gärna med potatismos och riven pepparrot.
Ingredienser
6 portioner
250 g steklök
2 morötter
1 kyckling (à ca 2 kg)
salt och peppar
250 g champinjoner
1 kruka timjan
4 dl äppelcider
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Sås
2 dl crème fraiche
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
Till servering
potatismos
pepparrot
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i potatismoset.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad inkl potatismos och pepparrot.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2496 KJ / 595 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein47.3 g
Kommentar
Dåligt recept
Sophie
2020-04-13Hej Sophie! Vad var det som inte var bra med receptet? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-14