Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat
1
Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Denna härliga kyckling blir extra saftig i lergryta, men det går att använda en vanlig gryta också. Servera gärna med potatismos och riven pepparrot.

Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Ingredienser

6 portioner
250 g steklök
2 morötter
1 kyckling (à ca 2 kg)
salt
peppar
250 g champinjoner
1 kruka timjan
4 dl äppelcider
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Sås

2 dl crème fraiche
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar

Till servering

potatismos
pepparrot

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad inkl potatismos och pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat

Kommentar

Dåligt recept

Sophie

2020-04-13

Hej Sophie! Vad var det som inte var bra med receptet? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-04-14

Näringsvärde per portion

Energi2496 KJ / 595 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein47.3 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 3.8 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga