Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

53
1
Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Denna härliga kyckling blir extra saftig i lergryta, men det går att använda en vanlig gryta också. Servera gärna med potatismos och riven pepparrot.

Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Ingredienser

6 portioner
250 g steklök
2 morötter
1 kyckling (à ca 2 kg)
salt och peppar
250 g champinjoner
1 kruka timjan
4 dl äppelcider
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Sås

2 dl crème fraiche
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Till servering

potatismos
pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i potatismoset.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad inkl potatismos och pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentar

Sophie

2020-04-13

Dåligt recept

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Sophie! Vad var det som inte var bra med receptet? Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2496 KJ / 595 kCal
Fett 22.3 g
Kolhydrater 47.3 g
Protein 47.3 g
Läs mer om näringsvärden