Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat
1
Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Denna härliga kyckling blir extra saftig i lergryta, men det går att använda en vanlig gryta också. Servera gärna med potatismos och riven pepparrot.

Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Ingredienser

6 portioner
250 g  steklök
2   morötter
1   kyckling (à ca 2 kg)
salt och peppar
250 g  champinjoner
1   kruka timjan
4 dl  äppelcider
3 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Sås

2 dl  crème fraiche
2 tsk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Till servering

potatismos
pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i potatismoset.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad inkl potatismos och pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat

Kommentar

Dåligt recept

Sophie

2020-04-13

Hej Sophie! Vad var det som inte var bra med receptet? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-04-14

Näringsvärde per portion

Energi2496 KJ / 595 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein47.3 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och timjankyckling i lergryta
Betyg 3.1 av 5.
490 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk lammgryta
Betyg 3.8 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga