Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta
Denna härliga kyckling blir extra saftig i lergryta, men det går att använda en vanlig gryta också. Servera gärna med potatismos och riven pepparrot.
Ingredienser
6 portioner
250 g steklök
2 morötter
1 kyckling (à ca 2 kg)
salt
peppar
250 g champinjoner
1 kruka timjan
4 dl äppelcider
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Sås
2 dl crème fraiche
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Till servering
potatismos
pepparrot
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad inkl potatismos och pepparrot.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2496 KJ / 595 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein47.3 g
Kommentar
Dåligt recept
Sophie
2020-04-13Hej Sophie! Vad var det som inte var bra med receptet? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-14