Heta parmesannötter

30
0
Heta parmesannötter

Ge cashewnötter pikant sälta genom att rosta dem i ugnen med parmesan. En nypa kajennpeppar ger nötterna chilihett sting. Bjud som tilltugg till drinken, strö över en sallad eller byt cashewnötterna mot naturella sötmandlar eller jordnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Heta parmesannötter

Ingredienser

ca 5 dl
250 g cashewnötter
1 msk olja
1 1/2 dl riven parmesan
1 tsk flingsalt
1 krm kajennpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1568 KJ / 375 kCal
Fett 30 g
Salt 17 g
Kolhydrater 13 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kryddnötter
Norinötter med sesam
Heta sesamnötter
Heta snacks
Srirachasnacks