Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Heta parmesannötter

Ge cashewnötter pikant sälta genom att rosta dem i ugnen med parmesan. En nypa kajennpeppar ger nötterna chilihett sting. Bjud som tilltugg till drinken, strö över en sallad eller byt cashewnötterna mot naturella sötmandlar eller jordnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda cashewnötter med olja.
  3. Lägg parmesan, salt och kajennpeppar i en påse. Tillsätt nötterna och skaka så att osten täcker runt om.
  4. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör om då och då.

Näringsberäkningen är gjord per dl.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 250 g cashewnötter
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1568 kJ / 375 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer