Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto

Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
3
Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto

Får det lov att vara ett glas snabblagad soppa? Och inte vilken soppa som helst, utan en spännande sådan på små vita cannellinibönor. Trendiga chilisåsen sriracha agerar het smaksättare i bönsoppan, som vägs upp fint av den vinägersyrliga peston på rucola och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
100 g  potatis
1 tsk  tomatpuré
1 msk  rapsolja
1/2   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vatten
1 tsk  chilisås av srirachatyp
1   burk kokta vita cannellinibönor (à ca 400 g)
2 dl  mjölk (3 %)
2 dl  matlagningsgrädde
1 dl  riven ost (gärna prästost)
salt och vitpeppar

Rucolapesto

1   påse rucola (à 65 g)
1 dl  rapsolja
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 dl  rostade pinjenötter
1 dl  valnötter
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj laktosfri mjölk och grädde. Bjud med lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Bjud med lämpligt bröd.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Bjud med lämpligt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod soppa! Nästa gång gör jag dubbel sats. Ruccolapeston blev jättegod i soppan och även på en bit bröd. Hade inga pinjenötter så jag tog lite extra valnötter istället. Funkade också bra!

Susanne

2022-01-14

Blev så gott! Modifierade receptet dock och körde i gröna linser och kidney bönor istället för de vita bönorna. Skippade mjölken och hade i lite rester av prästost (rev inte det). Åt det med en klick turkisk yoghurt och ruccola

Irvin

2017-02-28

Galet god soppa som blir krämig och som tillsammans med den syrliga peston skapar glädjeexplosion i gommen. Extra stort plus för mycket enkel tillagning.

Tea

2016-05-30

Näringsvärde per portion

Energi2389 KJ / 571 kCal
Fett46 g
Salt3.16 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit bönsoppa med frö- och fetatopping
Betyg 4.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskost med vitlök, persilja och vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig cannellinipasta med valnötter
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönbiffar med avokado och pecorino
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga