Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto
Får det lov att vara ett glas snabblagad soppa? Och inte vilken soppa som helst, utan en spännande sådan på små vita cannellinibönor. Trendiga chilisåsen sriracha agerar het smaksättare i bönsoppan, som vägs upp fint av den vinägersyrliga peston på rucola och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
100 g potatis
1 tsk tomatpuré
1 msk rapsolja
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1 tsk chilisås av srirachatyp
1 burk kokta vita cannellinibönor (à ca 400 g)
2 dl mjölk (3 %)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost (gärna prästost)
salt
vitpeppar
Rucolapesto
1 påse rucola (à 65 g)
1 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl valnötter
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 571 kCal
Fett46 g
Salt3.16 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa! Nästa gång gör jag dubbel sats. Ruccolapeston blev jättegod i soppan och även på en bit bröd. Hade inga pinjenötter så jag tog lite extra valnötter istället. Funkade också bra!
Susanne
2022-01-14Blev så gott! Modifierade receptet dock och körde i gröna linser och kidney bönor istället för de vita bönorna. Skippade mjölken och hade i lite rester av prästost (rev inte det). Åt det med en klick turkisk yoghurt och ruccola
Irvin
2017-02-28Galet god soppa som blir krämig och som tillsammans med den syrliga peston skapar glädjeexplosion i gommen. Extra stort plus för mycket enkel tillagning.
Tea
2016-05-30