Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sriracha-het bönsoppa med ruccolapesto

Får det lov att vara ett glas snabblagad soppa? Och inte vilken soppa som helst, utan en spännande sådan på små vita cannellinibönor. Trendiga chilisåsen sriracha agerar het smaksättare i bönsoppan, som vägs upp fint av den vinägersyrliga peston på rucola och valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär potatisen i skivor.
  2. Fräs vitlök, potatis och tomatpurè i oljan i en kastrull ca 3 minuter.
  3. Tillsätt buljongtärning, vatten och sriracha. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter. Gör peston under tiden.
  4. Rucolapesto: Mixa samtliga ingredienser till en lagom grov röra med en stavmixer eller i en liten matberedare.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt bönor, mjölk, grädde och ost i soppan. Låt koka ytterligare ca 3 minuter.
  6. Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan med en klick rucolapesto och gärna vitlöksbröd.

För alla

Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj laktosfri mjölk och grädde. Bjud med lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Bjud med lämpligt bröd.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Bjud med lämpligt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g potatis
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk chilisås av srirachatyp
  • 1 burk kokta vita cannellinibönor (à ca 400 g)
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost (gärna prästost)
  • salt och vitpeppar
Rucolapesto
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2389 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept