Sremska med vitlökspotatis

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Sremska med vitlökspotatis

Rostade potatisar och morötter med pressad vitlök, mumsfillibaba! Det är vad som serveras till korven till middag ikväll. Såsen till både korv och rotfrukter gör du med gräddfil smaksatt med ketchup och senap. Välkommen till bords!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Sremska med vitlökspotatis

Ingredienser

4 portioner
3   morötter
900 g  fast potatis
2   vitlöksklyftor
2 msk  olja
salt och peppar
1 1/2 dl  gräddfil
2 msk  ketchup eller chilisås
1 msk  senap
2   förp sremska (à 240 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Ett tips för dig som vill ha mindre disk: häll oljan i en plastpåse/fryspåse, pressa i vitlöken och krydda. Lägg sedan i potatis och morötter i påsen och skaka om. Häll ut på plåten och in i ugnen. Oljan och kryddorna fördelar sig betydligt bättre och jämnare över alla bitar.

Lindha

2014-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett35.6 g
Kolhydrater59.8 g
Protein17.9 g

Testa liknande recept

Kassler i pitabröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv i ugn med senap och ketchup
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv med morotssallad och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Makarotti
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dirty fries med ostsås
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med klyftpotatis
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga