Sremska med vitlökspotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sremska med vitlökspotatis

Rostade potatisar och morötter med pressad vitlök, mumsfillibaba! Det är vad som serveras till korven till middag ikväll. Såsen till både korv och rotfrukter gör du med gräddfil smaksatt med ketchup och senap. Välkommen till bords!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Skär potatisen i klyftor och lägg den och morötterna i en bunke. Pressa i vitlöken. Tillsätt hälften av oljan, salt och peppar. Blanda om.
  3. Lägg potatisen och morötterna på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  4. Blanda gräddfilen med ketchup och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Snitta korven lite i skinnet och stek i resten av oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  6. Servera korven med vitlökspotatis och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 900 g fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • 1 msk senap
  • 2 förp sremska (à 240 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 645 kCal