Sremska med vitlökspotatis
Rostade potatisar och morötter med pressad vitlök, mumsfillibaba! Det är vad som serveras till korven till middag ikväll. Såsen till både korv och rotfrukter gör du med gräddfil smaksatt med ketchup och senap. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
900 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
salt
peppar
1 1/2 dl gräddfil
2 msk ketchup eller chilisås
1 msk senap
2 förp sremska (à 240 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett35.6 g
Kolhydrater59.8 g
Protein17.9 g
Kommentar
Ett tips för dig som vill ha mindre disk: häll oljan i en plastpåse/fryspåse, pressa i vitlöken och krydda. Lägg sedan i potatis och morötter i påsen och skaka om. Häll ut på plåten och in i ugnen. Oljan och kryddorna fördelar sig betydligt bättre och jämnare över alla bitar.
Lindha
2014-02-10