Hamburgare med klyftpotatis och dipp
Hamburgare med sting av sambal oelek och ajvar relish är fantastiskt gott och lätt att få till! Till de smakrika burgarna fixar du smarrig dressing på gräddfil, lök, senap och ketchup. Rosta sedan hamburgerbröden och servera med burgare, spenat, tomat, lök, ugnsrostad klyftpotatis och dressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olja
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk sambal oelek
1/2 dl ajvar relish
ca 500 g nötfärs
2 tomater
1 silverlök
1 dl gräddfil
1 msk senap
1 msk ketchup
8 hamburgerbröd
65 g babyspenat
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2979 KJ / 714 kCal
Fett24.5 g
Kolhydrater79.3 g
Protein38.3 g
Kommentarer