Hamburgare med klyftpotatis och dipp

29
0
Hamburgare med klyftpotatis och dipp

Hamburgare med sting av sambal oelek och ajvar relish är fantastiskt gott och lätt att få till! Till de smakrika burgarna fixar du smarrig dressing på gräddfil, lök, senap och ketchup. Rosta sedan hamburgerbröden och servera med burgare, spenat, tomat, lök, ugnsrostad klyftpotatis och dressing.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Hamburgare med klyftpotatis och dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olja
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk sambal oelek
1/2 dl ajvar relish
ca 500 g nötfärs
2 tomater
1 silverlök
1 dl gräddfil
1 msk senap
1 msk ketchup
8 hamburgerbröd
65 g babyspenat

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2979 KJ / 714 kCal
Fett 24.5 g
Kolhydrater 79.3 g
Protein 38.3 g
Läs mer om näringsvärden