Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Sremska med avokadoröra och salsa

I denna måltid får du smaka Sremska, en mer smakstark variant av korv som serveras med avokadoröra och salsa. Röran får du genom att mosa avokado, blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Korvens steks i en het panna och avnjuts sedan med salsa, avokadoröra och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Avokadoröra: Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet. Mosa det och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Salsa: Skala och hacka lök. Dela och kärna ur paprika, skär den och gurka i tärningar. Blanda grönsakerna och vänd ner vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Korv: Snitta korven, stek den runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  5. Servera korven och riset med avokadoröra och salsa.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut crème fraichen eller byt ut den mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Salsa
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Korv
  • 2 förp sremska (à 240 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3279 kJ / 784 kCal