Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Korv med morots- och pepparrotskräm

Sremska är en het och kryddstark korv som här serveras med fluffigt hemlagat potatismos och smakfull morots- och pepparrotskräm. En rätt som både är lättlagad och en riktig fest för smaklökarna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i saltat vatten.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Blanda pepparrot, yoghurt och morot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korven i oljan.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Häll av potatisen och pressa ner den i en bunke. Koka upp mjölken och vispa ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med moset och morots- pepparrotskrämen samt gurkstavarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 480 g sremska
  • 1 tsk olja
  • 1 gurka
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2512 kJ / 602 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer