Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gazpacho med avokadotoast

Snabblagad spansk klassiker, svalkande och läskande. Mixa ingredienserna till en slät soppa. Avnjutes bäst kall och gärna med en glutenfri toast till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gazpacho: Skala och grovhacka gurkan och halva löken. Dela och kärna ur paprikan, skär den och tomaterna i bitar. Skär bort kanterna på brödet och smula sönder inkråmet.  
  2. Mixa grönsakerna slätt tillsammans med brödet, vinäger och olivoljan. Späd med vatten. Smaksätt med socker, salt, peppar och tabasco. Låt soppan stå kallt innan servering.
  3. Toast: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med en sked. Skär resten av löken i tunna klyftor. Blanda dem med avokadon, paprikan och olivoljan. Salta och peppra.
  4. Rosta brödskivorna och toppa dem med avokadoröran. Servera med gazpachon.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Gazpacho
  • 1 gurka
  • 1 silverlök
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater
  • 2 skivor glutenfri surdegs toast
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • tabasco
Toast
  • 1 avokado
  • 100 g rostad strimlad paprika
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor glutenfri surdegs toast
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1383 kJ / 331 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer