Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Avokado i ugn med pesto och kalkon

Ugnsbakad avokado med en röra av pesto, stora vita bönor och vitvinsvinäger. Ett mumsigt och enkelt recept där du serverar de gratinerade avokadohalvorna med kalkonskivor och färsk basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela och kärna ur avokadorna. Skär bort en tunn skiva på botten av avokadorna så den står stadigt och ställ dem i en ugnssäker form.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda med vatten, pesto och vinäger. Smaka av med salt och peppar.  Fyll avokadorna med bönblandningen. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Toppa med kalkon och basilika, krydda med peppar.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mogna avokador
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 1 msk vatten
  • 2 msk pesto
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor rökt kalkon
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 935 kJ / 223 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer