UNDER 45 MIN | Enkel

Sprödbakad torsk med skagenröra

Fisk och potatis, frågor på det? Medan den sprödbakade torsken tillagas i ugnen kokas potatisen. För att liva upp denna rätt lite så svänger du enkelt ihop en gurksallad med lite dill och till detta serveras även en klick skagenröra. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Dra av plasten från formen med fisken. Tillaga fisken i formen mitt i ugnen 8-10 minuter.
  4. Skär gurkan i tärningar och hacka dillen. Blanda gurka och dill med oljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera torsken med potatis, gurksallad och skagenröra.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisken.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Tips

Koka resten av dillen med potatisen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1 förp sprödbakad torskfilé (à 300 g)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 190 g skagenröra

Näringsvärde
Per portion

Energi 3689 kJ / 888 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept