Sprödbakad torsk med skagenröra
Fisk och potatis, frågor på det? Medan den sprödbakade torsken tillagas i ugnen kokas potatisen. För att liva upp denna rätt lite så svänger du enkelt ihop en gurksallad med lite dill och till detta serveras även en klick skagenröra. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 förp sprödbakad torskfilé (à 360 g)
1/2 gurka
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
1 tsk olja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 kruka sallad
1 dl skagenröra
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3689 KJ / 888 kCal
Fett52 g
Salt5 g
Kolhydrater73 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen höjdare! 🧐
Christina
2022-04-25