Sprödbakad torsk med skagenröra

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
1
Sprödbakad torsk med skagenröra

Fisk och potatis, frågor på det? Medan den sprödbakade torsken tillagas i ugnen kokas potatisen. För att liva upp denna rätt lite så svänger du enkelt ihop en gurksallad med lite dill och till detta serveras även en klick skagenröra. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022

Sprödbakad torsk med skagenröra

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1   förp sprödbakad torskfilé (à 360 g)
1/2   gurka
1/2   förp färsk dill (à 20 g)
1 tsk  olja
1 tsk  vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2   kruka sallad
1 dl  skagenröra

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisken och skagenröran.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.

Gör så här

Tips

Koka potatisen med resten av dillen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Ingen höjdare! 🧐

Christina

2022-04-25

Näringsvärde per portion

Energi3689 KJ / 888 kCal
Fett52 g
Salt5 g
Kolhydrater73 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med örtdressing
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig torsk med dillslungad potatis
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten
Betyg 4.8 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga