Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Sprödbakad torsk med remoulad

Älskar du också fiskpinnar? I detta recept är det sprödbakad torsk som serveras ihop med egengjord remouladsås. Salta pickles grovhackas och blandas sen ned i smetanan. Äts ihop med kokt potatis och salladsärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Häll av pickelsen i en sil. Grovhacka den och blanda med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fisken i oljan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Koka salladsärtorna i saltat vatten ca 3 minuter.
  5. Servera sprödbakad torsk och potatis med remoulad och salladsärtor.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Vänd gärna ner lite hackad dill eller rostad lök i remouladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 390 g pickles
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 1 msk olja
  • 150 g salladsärtor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3296 kJ / 778 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer