Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Vilken tur att kvällens rätt är enkel att tillaga, så du får mer tid att njuta med familjen inför helgmyset. Medan fisken bakas färdigt i ugnen, och potatisen kokas på plattan svänger du enkelt ihop kvällens sås på smetana och hackad cornichons. Gurkstavarna kan du sedan äta som komplement till rätten, eller dippa lite i såsen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 dl cornichons
2 dl smetana
salt
peppar
1 gurka

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3319 KJ / 790 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater83 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torskburgare med dip och klyftisar
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegonuggets med currydipp
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk-ish pinnar med currysmetana
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad potatis med surimiröra
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad