Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokosprickiga frukt- och bärspett

Är du ute efter en spännande, snygg och rolig efterrätt? Servera grillspett fyllda med frukt och bär och strö kokos över. Servera de smarriga spetten tillsammans med krämig vaniljglass och njut av en fantastiskt god dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp och låt kokosen kallna på ett fat. Skala, kärna ur och skär melonen i ca 3x3 cm stora kuber.
  2. Skölj, kärna ur och skär päronen i klyftor. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skölj och peta försiktigt ut kärnorna ur körsbären. Trä upp frukt och bär växelvis på grillspett.
  3. Blanda oljan med citrussaft och socker i en liten skål. Pensla spetten med blandningen.
  4. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 3 min per sida. Smält chokladen i en kastrull eller i en skål i microvågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek.
  5. Lägg upp de nygrillade spetten på tallrikar. Ringla över chokladen och strössla kokosen ovanpå. Servera med glass eller vaniljvarg till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 klyfta honungsmelon (1 klyfta motsvarar ca 200 g)
  • 2 päron
  • 250 g jordgubbar (250 g motsvarar ca 1/2 liter)
  • 16 körsbär
  • 1 msk olja
  • 1 msk pressad saft av lime eller citron
  • 1 msk råsocker
  • 50 g mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden