Spetskål med apelsin och dragon
![Spetskål med apelsin och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161324/cf_259/spetskal_med_apelsin_och_dragon.jpg)
Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
![Spetskål med apelsin och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161324/cf_259/spetskal_med_apelsin_och_dragon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g spetskål
2 salladslökar
2 msk dijonsenap
1 tsk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 dl olivolja
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer
Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.
Birgitta
2020-06-25En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.
Lisbeth
2017-08-24