Spetskål med apelsin och dragon
Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g spetskål
2 salladslökar
2 msk dijonsenap
1 tsk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 dl olivolja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer
Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.
Birgitta
2020-06-25En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.
Lisbeth
2017-08-24