Spetskål med apelsin och dragon

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Spetskål med apelsin och dragon

Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Spetskål med apelsin och dragon

Ingredienser

4 portioner
500 g  spetskål
2   salladslökar
2 msk  dijonsenap
1 tsk  finrivet apelsinskal
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  hackad dragon
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
1 dl  olivolja
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.

Birgitta

2020-06-25

En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.

Lisbeth

2017-08-24

Näringsvärde per portion

Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad spetskål med citron och ingefära
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spetskål i ugn med misogrädde
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga