UNDER 30 MIN | Medel

Spetskål med apelsin och dragon

Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla spetskål och salladslökar. Lägg kål och lök i en bunke.
  2. Vispa ihop dijonsenap, apelsinskal, apelsinjuice, vitvinsvinäger, dragon, salt, peppar och olivolja. Blanda dressingen med spetskålen. Låt dra minst 10 minuter. 
  3. Vänd ner babyspenat strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 dl olivolja
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 1039 kJ / 248 kCal