Spetskål med apelsin och dragon

2
2
Spetskål med apelsin och dragon

Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Spetskål med apelsin och dragon

Ingredienser

4 portioner
500 g
spetskål
2
salladslökar
2 msk
dijonsenap
1 tsk
finrivet apelsinskal
2 msk
färskpressad apelsinjuice
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
hackad dragon
1 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
1 dl
olivolja
65 g
babyspenat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Birgitta

2020-06-25

Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.

Lisbeth

2017-08-24

En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.

Näringsvärde per portion

Energi 1039 KJ / 248 kCal
Fett 22 g
Salt 1.88 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept