Spetskål med apelsin och dragon

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Spetskål med apelsin och dragon

Testa en ny sorts vinägrett till salladen. Apelsin- och dragondressing gör den krispiga spetskålen lagom mjuk och syrlig. Blanda ner babyspenat strax före servering för en extra grön och skön sommarsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Spetskål med apelsin och dragon

Ingredienser

4 portioner
500 g spetskål
2 salladslökar
2 msk dijonsenap
1 tsk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 dl olivolja
65 g babyspenat

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det är en mycket god sallad. Passar jättebra till grillat.

    Birgitta

  • En av de godaste sallader jag ätit, men jag tar bara 1 msk vitvinsvinäger.

    Lisbeth

Näringsvärde per portion

Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad spetskål med apelsin
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spetskål i ugn med misogrädde
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spetskål i sesammajonnäs
    Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad