Spetskål i ugn

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spetskål i ugn

Ugnsbakad spetskål med smörsås är ett enkelt och riktigt gott tillbehör som passar lika bra som förrätt eller tillbehör till middagen. Den rostade kålen får djup smak i ugnen och toppas med brynt smör, citron, persilja och riven parmesan. Det här kommer att bli en ny favorit!

Fyra rostade klyftor av spetskål på en plåt toppade med riven parmesan och hackad persilja.

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g spetskål
2 msk olja
salt
peppar
50 g smör
1/2 citron (1 tsk citronsaft , för 4 port)
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi977 KJ / 234 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Grillad spetskål
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med salsiccia och kål
    Betyg 4.4 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Spetskålssallad med apelsin
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanfrön
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad