Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Ingredienser

4 portioner
4 paprikor
2 små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk flingsalt
1 förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk rapsolja (till stekning)

Citronvinägrett

1 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
saften av 1/2 citron
1 msk torkad oregano
flingsalt

Till servering

färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻‍🍳

Eva

2021-10-31

Testa liknande recept

Spetskålssallad med tomat och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Spetskålssallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärsbakad spetskål med koriander
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullepanna med spetskål och rosépeppar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spetskålssallad med dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga