Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Ingredienser

4 portioner
4   paprikor
2   små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk  flingsalt
1   förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk  rapsolja (till stekning)

Citronvinägrett

1 dl  rapsolja
1 msk  äppelcidervinäger
saften av 1/2   citron
1 msk  torkad oregano
flingsalt

Till servering

färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ärtfalafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med GoGreen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻‍🍳

Eva

2021-10-31

Testa liknande recept

Spetskålssallad med tomat och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Falafel i pitabröd med yoghurtsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spetskålssallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärsbakad spetskål med koriander
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Betyg 3.6 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga