Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

3
1
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Ingredienser

4 portioner
4 paprikor
2 små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk flingsalt
1 förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk rapsolja (till stekning)

Citronvinägrett

1 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
saften av 1/2 citron
1 msk torkad oregano
flingsalt

Till servering

färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ärtfalafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med GoGreen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Eva

2021-10-31

Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻‍🍳