Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål
Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.
Ingredienser
4 portioner
4 paprikor
2 små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk flingsalt
1 förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk rapsolja (till stekning)
Citronvinägrett
1 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
saften av 1/2 citron
1 msk torkad oregano
flingsalt
Till servering
färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻🍳
Eva
2021-10-31