Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Ingredienser

4 portioner
4   paprikor
2   små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk  flingsalt
1   förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk  rapsolja (till stekning)

Citronvinägrett

1 dl  rapsolja
1 msk  äppelcidervinäger
saften av 1/2   citron
1 msk  torkad oregano
flingsalt

Till servering

färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ärtfalafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Recept och bild i samarbete med GoGreen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻‍🍳

Eva

2021-10-31

Testa liknande recept

Spetskålssallad med tomat och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ingefärsbakad spetskål med koriander
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spetskålssallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel i pitabröd med yoghurtsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Betyg 3.6 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga