Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

2
0
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

Skriv ut
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

Ingredienser

4 portioner
4
paprikor
2
små spetskål (à ca 500 g)
-
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk
flingsalt
1
förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk
rapsolja (till stekning)

Citronvinägrett

1 dl
rapsolja
1 msk
äppelcidervinäger
saften av 1/2
citron
1 msk
torkad oregano
-
flingsalt

Till servering

färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ärtfalafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med GoGreen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept