Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenattoast med ädelost och rökt lax

Denna lyxiga toast med spenat, ädelost och lax passar utmärkt till förrätt och går snabbt att laga dessutom! Rosta brödet, blanda ihop stuvningen och bred sedan ut den över brödskivorna, strö på ädelosten och toppa med laxen - klart för servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Värm en stekpanna med oljan, stek spenaten ca 1 minut.
  3. Sänk värmen och rör i crème fraiche och krydda med senap, salt och peppar.
  4. Fördela stuvningen på brödskivorna och smula på osten.
  5. Rosta toasterna i övre delen av ugnen ca 8 minuter. Lägg på laxskivorna och servera.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Lite ost kan ev tålas. Uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 150 g färsk bladspenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g ädelost
  • 4 skivor bröd (gärna surdeg)
  • 200 g kallrökt lax i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2111 kJ / 505 kCal