Spenattoast med ädelost och rökt lax
Denna lyxiga toast med spenatstuvning, ädelost och lax passar utmärkt till förrätt och går snabbt att laga dessutom! Stek spenaten lätt och blanda ihop stuvningen, bred den på brödet, smula på ädelosten och gratinera i ugnen. Toppa med laxen - klart för servering!
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
150 g färsk bladspenat
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g ädelost
4 skivor bröd (gärna surdeg)
200 g kallrökt lax i skivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2111 KJ / 505 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater15.7 g
Protein25 g
Kommentar
Är det anvisningarna i inledningen eller den som står vid receptet som gäller? Dvs ska man rosta brödskivorna först och sedan ha på stuvningen eller ska stuvningen vara på vid rostningen??
Sigrid
2020-12-22Hej Sigrid! Vi har nu uppdaterat ingressen. Det är texten i receptet du ska följa. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22