Chawanmushi – Japansk äggkräm

6
1
Chawanmushi – Japansk äggkräm

Äggkräm, äggpudding eller ångad omelett – kärt barn har många namn. Chawanmushi är både enkelt att laga och fantastiskt gott! Här smaksätter vi vår äggkräm med miso och soja och serverar med brynt smör och löjrom.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chawanmushi – Japansk äggkräm

Ingredienser

4 portioner
1 msk
vit misopasta
1 tsk
strösocker
2 tsk
japansk soja
2 1/2 dl
vatten
3
ägg
100 g
smör
4 msk
löjrom

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Isabel

2021-03-21

Smakar ungefär som misso-soppa i geléaktig form... Helt okej smak, man ganska hemsk konsistens utan någon som helst tuggmotstånd.

Näringsvärde per portion

Energi 1127 KJ / 269 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept