Chawanmushi – Japansk äggkräm

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Chawanmushi – Japansk äggkräm

Äggkräm, äggpudding eller ångad omelett – kärt barn har många namn. Chawanmushi är både enkelt att laga och fantastiskt gott! Här smaksätter vi vår äggkräm med miso och soja och serverar med brynt smör och löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chawanmushi – Japansk äggkräm

Ingredienser

4 portioner
1 msk  vit misopasta
1 tsk  strösocker
2 tsk  japansk soja
2 1/2 dl  vatten
3   ägg
100 g  smör
4 msk  löjrom

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Smakar ungefär som misso-soppa i geléaktig form... Helt okej smak, man ganska hemsk konsistens utan någon som helst tuggmotstånd.

Isabel

2021-03-21

Näringsvärde per portion

Energi1127 KJ / 269 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Misomajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Misosoppa
Betyg 4.2 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sobanudlar med lax och miso
Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramen med kryddig fläskfärs
Betyg 4.7 av 5.
172 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsomelett med japanska influenser
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga