Chawanmushi – Japansk äggkräm
Äggkräm, äggpudding eller ångad omelett – kärt barn har många namn. Chawanmushi är både enkelt att laga och fantastiskt gott! Här smaksätter vi vår äggkräm med miso och soja och serverar med brynt smör och löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 msk vit misopasta
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
2 1/2 dl vatten
3 ägg
100 g smör
4 msk löjrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1127 KJ / 269 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g
Kommentar
Smakar ungefär som misso-soppa i geléaktig form... Helt okej smak, man ganska hemsk konsistens utan någon som helst tuggmotstånd.
Isabel
2021-03-21