Spenatsallad med ädelost och aprikoser

En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
8 portioner
200 g babyspenat
2 stora rödlökar
1 msk olja
8 aprikoser alt persikor eller nektariner (8 aprikoser motsvarar 4 persikor eller nektariner)
150 g ädelost
100 g valnötter
1 tsk olja
1 msk flytande honung
Dressing
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g
Kommentarer
4 stMen wow! Vilken smakrik och god sallad, 5 av 5.
Elin
Bytte ut Aprikoser till Mango och Ädelost till Feta-ost, funkar fint.
Magnus
Använde lite halvmogna nektariner för att få det lite krispigt. Kompletterade med lite bulgur med citronolja.
Rutger mac
Fantastiskt god sallad, en favorit! Jag syltar rödlöken till istället för steker den - så himla gott! 🌟
Camilla