Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenatrullar med soltorkade tomater

Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prochiutto är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla tomaterna. Dela oliverna i halvor. Krama ur vattnet från spenaten.
  4. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs lök och vitlök några minuter. Lägg i spenaten och låt den fräsa med ytterligare någon minut. Vänd ner tomater och oliver.
  5. Ta pannan från plattan. Smula ner fetaosten och rör ner äggen. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Smält matfettet. Gör 2 strudlar (för 4 port), till varje strudel går det åt 5 ark filodeg. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med matfettet, lägg på ett nytt ark filodeg. Pensla med matfett mellan varje ark. Det ska ligga 5 ark filodeg på varandra för varje strudel innan fyllningen läggs på. Lägg på en sträng av fyllningen mitt på filodegen. Vik degen över fyllningen från varje långsida. Vänd skarven nedåt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Till servering: Servera med prosciutto.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut filodeg mot asiatiska riswraps alternativt gör din egen filodeg/pajdeg med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd helst grekisk feta eller tofu. Byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 förp soltorkad tomat (à 200 g)
  • 20 svarta, urkärnade oliver
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • ca 50 g smör eller margarin
  • 10 ark filodeg
Till servering
  • prosciutto till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2988 kJ / 714 kCal