Spenatrullar med soltorkade tomater

33
9
Spenatrullar med soltorkade tomater

Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.

Spenatrullar med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 förp soltorkad tomat (à 200 g)
20 svarta, urkärnade oliver
2 msk olivolja
150 g fetaost
2 ägg
salt och peppar
ca 50 g smör eller margarin
10 ark filodeg

Till servering

prosciutto till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut filodeg mot asiatiska riswraps alternativt gör din egen filodeg/pajdeg med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd helst grekisk feta eller tofu. Byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Maja

2021-07-25

Bra recept/Bror 7 år

Redaktionen ICAse

2021-08-05

Hej Bror! Vad kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Marie

2021-04-26

Hej jätte gott, men nu har jag en gluten vän i sällskapet så jag undrar om jag kan ta rispapper istället för filodeg men kan jag gratinera den? Vänligen M

Redaktionen ICAse

2021-04-27

Hej Marie! Det är inget vi har provat så vi vågar inte lova att det blir bra. Som Sofi här nedan skriver så funkar det med smördeg också och glutenfri smördeg finns att köpa så det kanske skulle kunna vara ett bra alternativ? Om du testar det så får du gärna skriva en kommentar igen och berätta hur rullarna blev. Hälsningar Elina

Sofi

2020-12-26

Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2988 KJ / 714 kCal
Fett 400 g
Kolhydrater 565 g
Protein 285 g
Läs mer om näringsvärden