Spenatrullar med soltorkade tomater
Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 förp soltorkad tomat (à 200 g)
20 svarta, urkärnade oliver
2 msk olivolja
150 g fetaost
2 ägg
salt
peppar
ca 50 g smör eller margarin
10 ark filodeg
Till servering
prosciutto till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2988 KJ / 714 kCal
Fett40 g
Kolhydrater56.5 g
Protein28.5 g
Kommentarer
Bra recept/Bror 7 år
Maja
2021-07-25Hej Bror! Vad kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-05Hej jätte gott, men nu har jag en gluten vän i sällskapet så jag undrar om jag kan ta rispapper istället för filodeg men kan jag gratinera den? Vänligen M
Marie
2021-04-26Hej Marie! Det är inget vi har provat så vi vågar inte lova att det blir bra. Som Sofi här nedan skriver så funkar det med smördeg också och glutenfri smördeg finns att köpa så det kanske skulle kunna vara ett bra alternativ? Om du testar det så får du gärna skriva en kommentar igen och berätta hur rullarna blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-27Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!
Sofi
2020-12-26