Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut filodeg mot asiatiska riswraps alternativt gör din egen filodeg/pajdeg med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd helst grekisk feta eller tofu. Byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maja
2021-07-25Bra recept/Bror 7 år
Redaktionen ICAse
2021-08-05Hej Bror! Vad kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Marie
2021-04-26Hej jätte gott, men nu har jag en gluten vän i sällskapet så jag undrar om jag kan ta rispapper istället för filodeg men kan jag gratinera den? Vänligen M
Redaktionen ICAse
2021-04-27Hej Marie! Det är inget vi har provat så vi vågar inte lova att det blir bra. Som Sofi här nedan skriver så funkar det med smördeg också och glutenfri smördeg finns att köpa så det kanske skulle kunna vara ett bra alternativ? Om du testar det så får du gärna skriva en kommentar igen och berätta hur rullarna blev. Hälsningar Elina
Sofi
2020-12-26Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!