Spenatrullar med soltorkade tomater

28
7
Spenatrullar med soltorkade tomater

Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.

Skriv ut
Spenatrullar med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
400 g
fryst bladspenat
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2
förp soltorkad tomat (à 200 g)
20
svarta, urkärnade oliver
2 msk
olivolja
150 g
fetaost
2
ägg
-
salt och peppar
ca 50 g
smör eller margarin
10
ark filodeg

Till servering

prosciutto till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut filodeg mot asiatiska riswraps alternativt gör din egen filodeg/pajdeg med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd helst grekisk feta eller tofu. Byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Sofi

2020-12-26

Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!

Marie

2020-11-23

Funkar receptet också om en vill göra en paj? Eller är det något som då ska justeras?

Redaktionen ICAse

2020-11-25

Hej Marie! Vi har inte provlagat det som paj men det kan bli lite torrt utan en stanning om du gör en paj av det. Här är ett recept på filodegspaj som vi vet blir bra https://www.ica.se/recept/frasig-filodegspaj-med-getost-tomat-och-karamelliserad-lok-722270/ . Fyllningen kan man ju göra lite som du vill om du vågar testa! 😉 Lycka till! Hälsningar Elina

Inger

2020-10-31

Jättegott recept. Krävs lite snitts att skära upp snygga bitar. Ska testa att göra som piroger istället för dagens servering.

Näringsvärde per portion

Energi 2988 KJ / 714 kCal
Fett 40 g
Kolhydrater 56.5 g
Protein 28.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept