Spenatrullar med soltorkade tomater

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
9
Spenatrullar med soltorkade tomater

Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.

Spenatrullar med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 förp soltorkad tomat (à 200 g)
20 svarta, urkärnade oliver
2 msk olivolja
150 g fetaost
2 ägg
salt
peppar
ca 50 g smör eller margarin
10 ark filodeg

Till servering

prosciutto till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept/Bror 7 år

Maja

2021-07-25

Hej Bror! Vad kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-05

Hej jätte gott, men nu har jag en gluten vän i sällskapet så jag undrar om jag kan ta rispapper istället för filodeg men kan jag gratinera den? Vänligen M

Marie

2021-04-26

Hej Marie! Det är inget vi har provat så vi vågar inte lova att det blir bra. Som Sofi här nedan skriver så funkar det med smördeg också och glutenfri smördeg finns att köpa så det kanske skulle kunna vara ett bra alternativ? Om du testar det så får du gärna skriva en kommentar igen och berätta hur rullarna blev. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-04-27

Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!

Sofi

2020-12-26

Näringsvärde per portion

Energi2988 KJ / 714 kCal
Fett40 g
Kolhydrater56.5 g
Protein28.5 g

Testa liknande recept

Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsinbakad snackost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burek med sojafärs och soltorkade tomater
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt filodegsbröd med ostfyllning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaost i filodeg med oliver
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga