Spenatrullar med soltorkade tomater

Spenatrullar med soltorkade tomater är mer som knyten och utmärkt utflyktsmat. Knytena är gjorda på filodeg, kan enkelt förberedas för att sedan tas med på utflykt. De frasiga knytena är fyllda med mustig röra av spenat, soltorkade tomater och fetaost. Salt prosciutto är gott till.

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 förp soltorkad tomat (à 200 g)
20 svarta, urkärnade oliver
2 msk olivolja
150 g fetaost
2 ägg
salt
peppar
ca 50 g smör eller margarin
10 ark filodeg
Till servering
prosciutto till servering
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2988 KJ / 714 kCal
Fett40 g
Kolhydrater56.5 g
Protein28.5 g
Kommentarer
9 stBra recept/Bror 7 år
Maja
Hej Bror! Vad kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej jätte gott, men nu har jag en gluten vän i sällskapet så jag undrar om jag kan ta rispapper istället för filodeg men kan jag gratinera den? Vänligen M
Marie
Hej Marie! Det är inget vi har provat så vi vågar inte lova att det blir bra. Som Sofi här nedan skriver så funkar det med smördeg också och glutenfri smördeg finns att köpa så det kanske skulle kunna vara ett bra alternativ? Om du testar det så får du gärna skriva en kommentar igen och berätta hur rullarna blev. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag brukar använda smördeg och göra en stor rulle när jag vill vara lite snabb. Också gott!
Sofi
Funkar receptet också om en vill göra en paj? Eller är det något som då ska justeras?
Marie
Hej Marie! Vi har inte provlagat det som paj men det kan bli lite torrt utan en stanning om du gör en paj av det. Här är ett recept på filodegspaj som vi vet blir bra https://www.ica.se/recept/frasig-filodegspaj-med-getost-tomat-och-karamelliserad-lok-722270/ . Fyllningen kan man ju göra lite som du vill om du vågar testa! 😉 Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott recept. Krävs lite snitts att skära upp snygga bitar. Ska testa att göra som piroger istället för dagens servering.
Inger
Ta mer spenat, men mindre oliver och soltorkade tomater. De senare tar över smaken. Annars väldigt gott!
Magdalena
Väldigt gott! Men det var svårt att få till filodegen, det blev bara smulor när jag skulle skära upp den färdiga i bitar.
Malin
Ja när jag har lagat det Det ser lockande ut
Britta
God och enkel. Man kan med fördel krydda mer - mer vitlök och kanske lite sweet chili! Vi hade denna på ett buffebord tillsammans med annat
Ann