Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med smak av spenat, vitlök och tomat. På toppen rostade solroskärnor som både är dekorativa och ger en god brytning med viss sälta till den krämiga pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
65 g babyspenat
200 g ricottaost
4 port pasta (gärna rigate)
4 tomater
65 g rucola
salt
peppar
1/2 dl solroskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2249 KJ / 540 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater58.5 g
Protein23.4 g

Testa liknande recept

  • Portabello med tomat och ricotta
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmarullar med olivkräm
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ricottabiffar med ris och yoghurtsås
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cannelloni med skinka och ruccola
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad