Spenatpannkakor med prosciutto och svamp
Spenatpannkakor med prosciutto och svamp är en rätt med otroligt spännande smakkombinationer! De aptitretande gröna pannkakorna, som får sin fina färg av babyspenat, blir suveränt goda tillsammans med mumsig champinjonröra, lufttorkad skinka och hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
65 g babyspenat
4 1/2 dl mjölk
1/2 dl vatten
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk smör eller margarin
Svampsallad
250 g champinjoner
1 dl smetana
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
Till servering
160 g hjärtsallad
240 g prosciutto
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet:
En liten genväg!
Häll smeten i en smord ugnssäker form och stek mitt i ugnen i 225°C tills smeten har ”stannat”.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett35.8 g
Kolhydrater35.6 g
Protein33.5 g
Kommentar
Testade receptet, men med egenodlad mangold. Blev supergott, men skulle kunna haft ha lite mer salt.
Matilda
2020-07-14