Spenatpannkakor med prosciutto och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenatpannkakor med prosciutto och svamp

Spenatpannkakor med prosciutto och svamp är en rätt med otroligt spännande smakkombinationer! De aptitretande gröna pannkakorna, som får sin fina färg av babyspenat, blir suveränt goda tillsammans med mumsig champinjonröra, lufttorkad skinka och hjärtsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannkakor: Mixa spenat, mjölk och vatten till en slät grön smet med en stavmixer eller i en blender (mixerkanna) och tillsätt sedan äggen.
  2. Blanda mjöl och salt. Vispa ner spenatmjölken i mjölblandningen till en slät smet.
  3. Svampsallad: Ansa och skiva champinjonerna tunt.
  4. Blanda smetana med vinäger och senap. Vänd ner svampen och smaka av med salt och peppar.
  5. Pannkakor: Stek 8 pannkakor (för 4 port) i matfettet i en stekpanna.
  6. Till servering: Skär salladen i mindre bitar.
  7. Servera pannkakorna tillsammans med skinkan, svampsalladen och salladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: En liten genväg! Häll smeten i en smord ugnssäker form och stek mitt i ugnen i 225°C tills smeten har ”stannat”.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkakor
  • 65 g babyspenat
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk smör eller margarin
Svampsallad
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl smetana
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Till servering
  • 160 g hjärtsallad
  • 240 g prosciutto
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 602 kCal