Spenatpannkakor med prosciutto och svamp
Spenatpannkakor med prosciutto och svamp är en rätt med otroligt spännande smakkombinationer! De aptitretande gröna pannkakorna, som får sin fina färg av babyspenat, blir suveränt goda tillsammans med mumsig champinjonröra, lufttorkad skinka och hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
65 g babyspenat
4 1/2 dl mjölk
1/2 dl vatten
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk smör eller margarin
Svampsallad
250 g champinjoner
1 dl smetana
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Till servering
160 g hjärtsallad
240 g prosciutto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett35.8 g
Kolhydrater35.6 g
Protein33.5 g
Kommentar
Testade receptet, men med egenodlad mangold. Blev supergott, men skulle kunna haft ha lite mer salt.
Matilda
2020-07-14