Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Baka saftiga muffins fyllda med sommarens bärskörd och toppa med sötad smetana, knaprig nötkaramell och ännu fler solmogna bär. Imponera och gör egna muffinsformar, eller köp färdiga och piffa med vackra band.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. 
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
  5. Häll det smälta smöret i äggblandningen lite i taget under vispning. Tillsätt mjölblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Rör ner bären.
  6. Ställ muffinsformar på en plåt. Klicka smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna.
  7. Hasselnötskrisp: Smält sockret försiktigt i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Rör i nötter och honung. Häll ut på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.
  8. Frosting: Vispa smetana och florsocker till en fast kräm med elvisp. Fyll i en spritspåse, gärna med tyll.
  9. Finhacka nötkrispet. Spritsa smetana på varje muffins. Strö över nötkrispet. Toppa med bär.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt smetana mot Sour supreme eller liknande mjölkfri ersättningsprodukt.

Tips

Gör som på bilden och tillverka egna pappersformar! Klipp ut fyrkantiga bitar av bakplåtspapper, 15x 15 cm. Tryck ner pappersbitarna i en muffinsplåt och klicka i smeten. Knyt ett vackert band runt varje muffins vid servering.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g bär (t ex hallon eller röda vinbär)
  • färska bär till garnering
Hasselnötskrisp
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk honung
Frosting
  • 4 dl smetana
  • 1 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1401 kJ / 333 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept