Bärmuffins med frosting och nötkrisp
Baka saftiga muffins fyllda med sommarens bärskörd och toppa med sötad smetana, knaprig nötkaramell och ännu fler solmogna bär. Imponera och gör egna muffinsformar, eller köp färdiga och piffa med vackra band.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
12 portioner
2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
150 g bär (t ex hallon eller röda vinbär)
färska bär till garnering
Hasselnötskrisp
1/2 dl socker
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk honung
Frosting
4 dl smetana
1 dl florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt smetana mot Sour supreme eller liknande mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt smetana mot Sour supreme eller liknande mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Gör som på bilden och tillverka egna pappersformar! Klipp ut fyrkantiga bitar av bakplåtspapper, 15x 15 cm. Tryck ner pappersbitarna i en muffinsplåt och klicka i smeten. Knyt ett vackert band runt varje muffins vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1401 KJ / 333 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer