Bärmuffins med frosting och nötkrisp
Baka saftiga muffins fyllda med sommarens bärskörd och toppa med sötad smetana, knaprig nötkaramell och ännu fler solmogna bär. Imponera och gör egna muffinsformar, eller köp färdiga och piffa med vackra band.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
12 portioner
2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
150 g bär (t ex hallon eller röda vinbär)
färska bär till garnering
Hasselnötskrisp
1/2 dl socker
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk honung
Frosting
4 dl smetana
1 dl florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1401 KJ / 333 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer