Bärmuffins med frosting och nötkrisp

30
0
Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Baka saftiga muffins fyllda med sommarens bärskörd och toppa med sötad smetana, knaprig nötkaramell och ännu fler solmogna bär. Imponera och gör egna muffinsformar, eller köp färdiga och piffa med vackra band.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Ingredienser

12 portioner
2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
150 g bär (t ex hallon eller röda vinbär)
färska bär till garnering

Hasselnötskrisp

1/2 dl socker
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk honung

Frosting

4 dl smetana
1 dl florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt smetana mot Sour supreme eller liknande mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör som på bilden och tillverka egna pappersformar! Klipp ut fyrkantiga bitar av bakplåtspapper, 15x 15 cm. Tryck ner pappersbitarna i en muffinsplåt och klicka i smeten. Knyt ett vackert band runt varje muffins vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1401 KJ / 333 kCal
Fett 24 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 28 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden