Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Betyg 2.7 av 5.
30 personer har röstat
0
Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Baka saftiga muffins fyllda med sommarens bärskörd och toppa med sötad smetana, knaprig nötkaramell och ännu fler solmogna bär. Imponera och gör egna muffinsformar, eller köp färdiga och piffa med vackra band.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Bärmuffins med frosting och nötkrisp

Ingredienser

12 portioner
2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  vaniljpulver
1 1/2 tsk  bakpulver
100 g  smör
2   ägg
2 dl  socker
150 g  bär (t ex hallon eller röda vinbär)
färska bär till garnering

Hasselnötskrisp

1/2 dl  socker
1/2 dl  hackade hasselnötter
1 tsk  honung

Frosting

4 dl  smetana
1 dl  florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt smetana mot Sour supreme eller liknande mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör som på bilden och tillverka egna pappersformar! Klipp ut fyrkantiga bitar av bakplåtspapper, 15x 15 cm. Tryck ner pappersbitarna i en muffinsplåt och klicka i smeten. Knyt ett vackert band runt varje muffins vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1401 KJ / 333 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Äppelmuffins med kokos
Betyg 2.7 av 5.
212 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb tryffelfudge
Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötcupcakes med limekräm och färska fikon
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukostmuffins i mikron
Betyg 3.3 av 5.
276 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfria brownies med hasselnötter
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkräm
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga