Spenatpaj (Grekisk)
Denna spenatpaj ger en känsla av Grekland när man anar den ljuva smaken av fetaost i pajen. Spenaten och fetaosten som du blandar med äggen får smak av lök, dill och olivolja innan det läggs i pajskalet för att gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl varmt vatten
Fyllning
500 g färsk spenat (500 g färsk spenat motsvarar ca 1 paket à 250 g fryst bladspenat)
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g fetaost
1 dl hackad dill
3 ägg
1/2 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett55 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Pajen blev god, men jättetorr. Rekommenderar att göra en gräddfil/yoghurt-sås att ha till.
Camilla
2020-06-21Skippade pajskalet helt. Blir kanongott utan! Hällde på lite pumpafrön på toppen för krispighet.
Jonatan
2019-05-10Bytte ut vetemjölet mot finkornigt dinkelmjöl och pressade ner lite vitlök i röran. Gott
Marcus
2007-11-28