Spenatpaj (Grekisk)

36
8
Spenatpaj (Grekisk)

Denna spenatpaj ger en känsla av Grekland när man anar den ljuva smaken av fetaost i pajen. Spenaten och fetaosten som du blandar med äggen får smak av lök, dill och olivolja innan det läggs i pajskalet för att gräddas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Spenatpaj (Grekisk)

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl varmt vatten

Fyllning

500 g färsk spenat (500 g färsk spenat motsvarar ca 1 paket à 250 g fryst bladspenat)
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g fetaost
1 dl hackad dill
3 ägg
1/2 tsk salt
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Camilla

2020-06-21

Pajen blev god, men jättetorr. Rekommenderar att göra en gräddfil/yoghurt-sås att ha till.

Jonatan

2019-05-10

Skippade pajskalet helt. Blir kanongott utan! Hällde på lite pumpafrön på toppen för krispighet.

Marcus

2007-11-28

Bytte ut vetemjölet mot finkornigt dinkelmjöl och pressade ner lite vitlök i röran. Gott

Näringsvärde per portion

Energi 3712 KJ / 887 kCal
Fett 55 g
Salt 4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden