Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Enkel grekisk sallad

Sugen på något lättlagat? En grekisk sallad slänger du lätt ihop med lite körsbärstomater, rödlök, bladspenat, oliver, fetaost, örtolja och citron. Fräscht, enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela tomaterna. Skölj och strimla bladspenaten.
  2. Lägg upp i en skål eller på ett serveringsfat. Strö över oliverna och fetaosten.
  3. Häll på Örtolja och citronjuice. Smak av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 påse bladspenat (à 150 g)
  • 2 dl kalamata oliver
  • 3/4 dl smulad fetaost
  • 2 1/2 msk (se länk under steg 3)
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden